RFU: 40 jaar waterreceatie

Al 40 jaar een begrip in ‘watersportland’! Het ‘waterrecreatiebedrijf’ van de familie Douwe Hokwerda. Opgericht in 1974 als bootcharter-onderdeel binnen het bedrijf De Boarnstream van de broers Hokwerda en sindsdien uitgegroeid tot compleet ‘waterrecreatiebedrijf’. Deze mijlpaal wordt op 6 september op gemoedelijke wijze gevierd op en rond het haventerrein aan It String 9 te Jirnsum.

Nadat RFU, vernoemd naar de kromming in de Boorne ‘Rak Fan Ungemak’, in de periode 1989 / 1990 zelfstandig verder ging aan het huidige hoofdterrein, heeft het bedrijf veel ontwikkelingen ondergaan. Van erkend verhuurbedrijf, wat Douwe samen met z’n vrouw Boukje en de inzet van hun 4 dochters altijd met veel plezier gerund heeft, is RFU uiteindelijk bekend geworden door het aanbieden van volledige service aan allerlei boten. Een ligplaats en winterstalling bij RFU betekent voor booteigenaren een plek waar de zorgen om je boot worden weggenomen. Een geroutineerde technische dienst, die tegenwoordig ook uitgebreid is met een jachtschilder en –timmerman, is daarbij natuurlijk onmisbaar.

De winterstalling werd (op diverse locaties) uitgebouwd tot een huidige capaciteit van bijna 10.000 m2 binnen, de jachthaven tot ca. 150 ligplaatsen en daarnaast bestaat er de mogelijkheid tot overdekt aanleggen bij RFU.

Nadat Douwe 39 jaar ‘aan het roer’ heeft gestaan van dit prachtige familiebedrijf is sinds 2013 deze verantwoordelijkheid overgedragen aan dochter Yke. Zij voert nu, samen met haar trotse vader, haar partner Pascal én collega’s Sjoerd, Linda en Jappie, dit centraal in Friesland gelegen waterrecreatiebedrijf. En stil zitten, dat doen ze bij RFU niet! Voldoen aan de wens van meer recreatie ín de haven, omdat booteigenaren steeds meer tijd in hun thuishaven willen doorbrengen.

Recreatie, in de vorm van een B&B (genaamd Pension “Op’e Koai”) op de meest mooie plek aan de jachthaven, waar het heerlijkste ontbijt wordt geserveerd. Daarbij de mogelijkheid tot bezorgen van verse broodjes aan boord, de fijne toiletvoorzieningen, een kleinschalige wellness, fiets- en sloepverhuur, camperplekken aan het water, een watersportwinkeltje en bovenal een goed bezet havenkantoor werken mee aan een prettig verblijf bij RFU in Jirnsum.

www.rfu-jachtspecialist.nl

terug