Marinco introduceert nieuwe waterdichte, vaste en draagbare acculaders

Marinco, wereldleider in walstroomkabels en maritieme accessoires, introduceert vol trots vier nieuwe waterdichte acculaders – twee laders en twee draagbare laders voor vaste montage.

De nieuwe laders zijn een volledige vernieuwde versie van de laders van het merk Guest, dat bekend staat om het leveren van ultieme betrouwbaarheid voor de maritieme en extreme industriële markten in Noord-Amerika. De laders hebben nu een ‘Mastervolt make-over’ ondergaan door de Amsterdamse experts op het gebied van energieomzetting. Dit heeft geresulteerd in de nieuwe Charge Pro™ waterproof acculaders met dezelfde footprint en betrouwbare bescherming van de externe elementen door middel van een epoxy laag rondom de interne onderdelen. Bovendien bieden de laders nu universele input (90-265VAC, 50/60Hz), geavanceerde microprocessor bestuurde, state-of-the-art laadprofielen en naleving van de meest recente wereldwijde energiewetgeving. De vier laders bundelen de kracht van de drie betrokken bedrijven (Marinco, Mastervolt en BEP), die nu partners zijn onder hetzelfde moederbedrijf.

De vaste waterproof units zijn volledig beschermd door de epoxy en gemonteerd in een corrosievrije behuizing en gebouwd in overeenstemming met IP68 norm voor waterdichtheid. Ook voldoen ze volledig aan wereldwijde certificeringen als CE, CSA, CEC en ABYC. De uitgangen zijn volledig geïsoleerd en kunnen zowel serieel als parallel geïnstalleerd worden voor een hoger voltage of stroomsterkte, waaronder uitgangen voor 12, 24, 36 of 48V. De laders zijn extreem efficiënt en intuïtief in gebruik en ontworpen voor extreme maritieme omstandigheden. Bovendien zijn ze uitgebreid getest op het gebied van zout, schokken en vibraties. Op dit moment zijn de volgende modellen verkrijgbaar: de 6A één accubank (29106) en de 10A dubbele accubank (29210). In de loop van 2015 komen er meerdere modellen beschikbaar met tot wel 4 uitgangen voor verschillende accubanken.

Een belangrijke eigenschap van de nieuwe lijn is de zogeheten ‘sense and send’ technologie, die ervoor zorgt dat de laders kunnen identificeren welke accu’s het meest geladen moeten worden en zo hun prioriteiten kunnen aanpassen. Zowel de vaste waterproof en draagbare units kunnen diepe-cyclus, loodzuur en AGM accu’s laden met een universele input (120-230V) voor volledige vrijheid, wereldwijd.

Voor onderweg biedt de Charge Pro Portable acculader een betrouwbare oplossing voor aan boord, in de auto, op de motor of in de camper. Dit model heeft een sterke, ergonomische constructie en voldoet aan de IP65 norm voor waterdichtheid. De draagbare laders hebben bovendien een intuïtief controlepanel en zijn beschikbaar als 120VAC/60HZ en 230VAC/50Hz modellen van ofwel 1,1A of 4,3A. Gebruikers kunnen simpel schakelen tussen 6V (ideaal voor speelgoed, klassieke auto’s en motoren) en 12V werking en tussen drie verschillende soorten batterijen. De units worden geleverd met een 1,3m accu kabel die kan worden verbonden met een 60cm aansluiting met kabelogen, of een 60cm aansluiting met alligator clips, voor gemakkelijke installatie en verschillende toepassingen. Beide leads worden standaard bijgeleverd.

“Ik ben erg enthousiast over de uitbreiding van de Marinco portfolio van walstroomkabels naar omvormers en laders,” aldus Marc Persoon, Product Manager Power Conversion bij Mastervolt en Marinco. “Deze nieuwe toevoeging onderstreept en versterkt de kwaliteit en duurzaamheid van het merk Marinco wereldwijd. U kunt binnenkort nog meer uitbreiding van het Marinco verwachten.”

Bezoek Marinco op Stand K110 op de HISWA te water 2014.

www.marinco.com

 

 

 

terug