Deelnemers Gebruikte-Botenbeurs Hoorn 2014 tevreden

Van 22 tot en met 24 augustus vond in Hoorn een regenachtige maar verder aangenaam verlopen 6e editie van de Gebruikte-Botenbeurs Hoorn plaats. Ondanks het weer kwamen de serieus geïnteresseerden in grote getale voorzien van paraplu’s en regenkleding op het luxe aanbod af. In de oude binnenhaven waren alle ligplaatsen bezet. In de buitenhaven, het overloopgebied, was het vol met voornamelijk grote jachten en werd het passen en meten om late inschrijvers een plek te bezorgen. Vooral op de eerste dag vielen de buien, maar het werd allengs droger en op de zonnige zondagmiddag zagen de kaden ouderwets zwart van de vele kijkers. De overgrote meerderheid van de deelnemers toonde zich na afloop blij met de kwaliteit van de bezoekers, die zelfs beter werd genoemd dan het jaar ervoor.

Onder andere Fort Marina en Vink Jachtservice meldden nog tijdens de beurs te hebben verkocht, respectievelijk een luxe Van Wijk-sloep en een luxe motorjacht. Robin Schalij van Holland Marine Service (HMS) deed voor het eerst mee en zegt: “Wij zijn zeer tevreden. Er lopen verschillende biedingen en gegadigden bij ons. Ook komt men nu kijken naar de overige boten die wij in de verkoop hebben.” ShipCar Yachts verzorgde optredens met een heuse volkszanger. ShipCar, Vink Jachtservice, HMS, Barnautica, eSailing en tal van andere deelnemers reserveerden alvast dezelfde ligplaatsen voor volgend jaar. Mike Goossens die met twee grote motorjachten in de buitenhaven lag, meldde op de tweede dag: “Nu al geslaagd.” Floris Vos van eSailing mailde na afloop: “De meeste geïnteresseerden kwamen op zaterdag. Tevens hebben we weer nieuwe leads erbij gekregen voor de verkoop van hun schip.” René Jorna van Schepenkring: “Goed publiek, heel veel serieuze bezichtigingen. Vier boten in de verkoop gekregen.” Highfield RIBs laat weten: “Volgende keer een anti-buien-rakket-installatie erbij.”

Jan-Pieter Oosting van organisator YachtFocus concludeert: “Er kwamen iets minder kijkers in vergelijking met de zonovergoten vorige editie. Wie kwam had kennelijk echte koopplannen. Opvallend is dat de jachten steeds groter, luxer en dus duurder worden. Voor 2015 willen we méér beginnersboten in het segment tot € 50.000. De Hoornse botenbeurs moet voor elke portemonnee de juiste boot hebben liggen.“

www.gebruiktebotenbeurs.nl

terug