Dagen aftellen tot de Gebruikte-Botenbeurs Hoorn begint

Nog een week en dan start op vrijdag 22 augustus de grootste gebruikte-botenbeurs van Nederland. In de oude binnenhavens van Hoorn liggen tot en met zondag 24 augustus 150 boten te koop in alle soorten en maten, van kleine zeilboot tot traditionele motorklipper. Voor bezoekers is de toegang tot het driedaagse evenement wederom gratis. Nog steeds kunnen particulieren en bedrijven zich aanmelden om de laatste gaatjes aan de kaden te vullen en hun boot te verkopen.

Na een prachtig voorjaar en een fijne vaarzomer, verwacht de organisatie dat de deelnemers ook dit jaar goede zaken zullen doen in Hoorn. Dankzij twee mooie zomers op rij en de voorzichtig aantrekkende economie, zit de handel in gebruikte boten in de lift omhoog. Door het gunstige tijdstip van de beurs, vlak na de zomer, gaan in Hoorn tientallen boten in nieuwe handen over.

De mix van bedrijven en particuliere aanbieders zorgt jaarlijks voor een gezellig evenement. Na afloop melden de bedrijven ook altijd vele nieuwe boten in bemiddeling te hebben gekregen. Denise Krimp van organisator YachtFocus zegt: “Hoorn is een constante factor in de Nederlandse botenverkoop. Deelnemers komen uit alle provincies en hun aantal blijft mooi stabiel. Door de toenemende bekendheid tot over de grenzen denken we dat elk jaar meer boten verhandeld worden.”

Rond de botenbeurs zijn er in het kader van de Westfriese Waterweken tal van festiviteiten voor de tienduizenden bezoekers. Nieuw in 2014 is de terugkeer bij de beurs van mede-organisator ANWB Watersport, die flink veel publiciteit verzorgt. Meer informatie over de botenbeurs is te vinden op www.gebruiktebotenbeurs.nl.

terug