Zowel HISWA als NJI kiest YachtFocus voor botenaanbod op internet

Zowel de brancheorganisatie HISWA als NJI/Metaalunie wil haar leden helpen bij de promotie op internet. De verenigingssites hiswa.nl en jachtbouw.nl zijn zojuist uitgebreid met het aanbod van nieuwe boten en gebruikte boten van de eigen leden. Los van elkaar, maar toevallig in dezelfde periode, kozen beide organisaties voor YachtFocus als toeleverancier. Dit softwarehuis levert naast het botenbeheersysteem ook de programmatuur voor het tonen van de boten in de vormgeving van beide sites. Volgens YachtFocus verandert hiermee de wereld van vraag- en aanbodsites voor boten.

YachtFocus heeft OpenBMS ontwikkeld, het Open Boat Management Systeem waarmee jachtmakelaars, werven en dealers hun boten op één centrale plek beheren en alle advertentiesites aansturen, inclusief de eigen bedrijfswebsite. Hoewel YachtFocus zelf ook commerciële botensites exploiteert, werkt het nauw samen met concurrenten en met partners die bootgegevens vanuit OpenBMS inlezen en op internet zetten. Door haar ruime ervaring wordt YachtFocus ook vaak gevraagd de presentatie van de boten op de doelsite te verzorgen, zoals bij HISWA en NJI. Het vertonen op hiswa.nl of jachtbouw.nl is inbegrepen bij het lidmaatschap van de branchevereniging. YachtFocus rekent evenmin extra kosten als het lid een betaalde advertentieaccount op YachtFocus-eigen sites heeft.

Customer Service Manager Denise Krimp van YachtFocus zegt: “Bedrijven besparen tijd, geld en ergernis als ze boten op 1 plek bijhouden. OpenBMS is veelgebruikt.” Directeur Jan-Pieter Oosting van YachtFocus voorspelt: “Vraag- en aanbodsites evolueren. Bedrijven kiezen voor onderscheid in plaats van schieten met hagel via zoveel mogelijk botensites. Was vroeger ‘méér’ de norm, in de huidige markt telt ‘slimmer’. Het lidmaatschap van een brancheorganisatie betekent onderscheid en daar spelen HISWA en NJI goed op in. Hun botensites zullen veel bezoekers gaan trekken en daar helpen we graag bij.”

terug