Vaarkaart Friese Meren gratis voor tablet, smartphone en PC aan boord

De nieuwe Vaarkaart Friese Meren is ideaal voor mensen die een boot huren, schipper of bemanning zijn van zeilboten, motorboten en sloepen. Ook als u gaat wedstrijdzeilen op het Sneeker- of Heegermeer, of zelfs als kanovaarder of visser kunt u deze vaarkaart gebruiken voor navigatie. De vaarkaart dekt het gebied tussen Stavoren, Lemmer en Grou waar o.a. het Skûtsjesilen plaatsvindt.

Stentec Navigation uit Heeg is de ontwikkelaar van deze vaarkaart. Zij staan bekend om de digitale waterkaarten en navigatiesoftware met routeplanner voor de PC, tablet en smartphone aan boord (Windows en Android).

De Vaarkaart Friese Meren is gebaseerd op de nauwkeurige topografische kaart van de DKW Vaarkaart Nederland van Stentec. Het unieke dieptebeeld is gemaakt in samenwerking met Provincie Fryslân (Friese Merenproject). Dit is belangrijk voor de bereikbaarheid van steden en dorpen aan rivieren en meren. Ook is dit heel handig voor wedstrijdzeilers die hierdoor net even een langer kruisrak kunnen varen.

Een nachtje doorbrengen in de natuur van Fryslân? De speciale Marrekrite-ligplaatsen en -meerboeien ziet u over de hele kaart. Ook vindt u gemakklijk de jachthavens, watersportcampings en openbare aanlegplaatsen. De bijgewerkte betonning van de provincie bevat ook de zogenoemde slobbers die vogelrustgebieden in de winter aangeven en in de zomer als wedstrijdboeien mogen worden gebruikt.

De bruggen en sluizen worden weergegeven met doorvaarthoogte en breedte voor het uitstippelen van uw route langs de vele leuke watersportplaatsen in het Friese Merengebied. Naast bruggen & sluizen vindt u ook talrijke andere interessante iconen op de kaart, zoals aquaducten, tankstations aan het water, trailerhellingen en veerponten.

Vaarkaart Friese Meren 2014 is op Google Play gratis te downloaden of voor € 0,- te koop in de online shop van Stentec. Meer informatie vindt u op www.vaarkaartfriesemeren.nl.

terug