Tewaterlating Storm X-53 F

De tewaterlating van de eerste X-53 F was een belangrijk moment voor StormYachts, om te bewijzen dat de door Van Oossanen Naval Architects gemaakte voorspellingen en berekeningen over de positie van het jacht op het water juist waren. Maar alles ging zoals verwacht en het is duidelijk dat we het beste bedrijf op de markt hadden gekozen: de X-53 F lag direct perfect in het water en er waren geen wijzigingen nodig.

De overdracht van het jacht vond op 17 juni plaats. Helaas een paar weken later dan gepland, veroorzaakt door onze voortdurende zoektocht naar perfectie. Echter, de eigenaren prezen juist onze keuze voor het perfect afleveren van een kwaliteitsjacht, zodat zij zonder hapering volledig van dit vaarseizoen kunnen genieten. Het in Nederland gebouwde aluminium jacht heeft haar thuishaven bij Koblenz (D), met als vaargebied de Rijn (Rijnpatent niet nodig!) en de Moezel. Ook zijn er plannen om in de nabije toekomst de Franse kanalen en de Europese binnenwateren te verkennen. Dit seizoen ligt de X-53 F afgemeerd in Nederland. De trotse Duitse eigenaar zegt dat in deze periode de Nederlandse wateren prima aan zijn vaarwensen voldoen.

Voor een hoog niveau van comfort tijdens een langer verblijf aan boord heeft de eigenaar veel extra opties gekozen, zoals een op iPAD gebaseerde comfort aansturing, high-tech navigatie, een watermaker, en nog veel meer. Ook was een bijboot met dezelfde look & feel als het jacht gewenst. Ons Individual Design team heeft hiervoor, geheel in lijn met de wensen van de eigenaar, een Williams 350 Tender aangepast.

Zowel het interieur als het exterieur is getekend door Omega Architects. De door Van Oossanen ontwikkelde innovatieve FDHF-romp garandeert een opmerkelijk laag brandstofgebruik in combinatie en een hoog comfort. Ook bij haar topsnelheid van 17 knopen.


De Storm X-53 F en de Williams 350 tender zijn te zien op de HISWA te water Boat how, van 03-07 september 2014.

www.stormyachts.com

 

 

terug