Setting Sail for Cancer Research

Zaterdag 26 juli vertrekt Luc Overtoom uit Amsterdam voor een twee jaar durende solo-zeiltocht rond de wereld. Jarenlang heeft  hij samen met zijn vrouw Trudy (links op de foto) gedroomd van zo’n reis, maar in 1998 werd zij ziek; ze kreeg borstkanker. Jarenlang is zij onder behandeling geweest in het VUmc in Amsterdam, maar in 2011 overleed zij uiteindelijk toch aan de ziekte.           

Overtoom: “Het is ontzettend jammer dat wij die zeiltocht niet meer samen hebben kunnen doen. Maar ik heb besloten om mijn droom – onze droom – door te zetten en in mijn eentje de prachtige, maar loodzware tocht te ondernemen. Omdat Trudy zo goed is behandeld door de mensen van VUmc Cancer Center Amsterdam heb ik besloten om iets terug te doen: ik gebruik mijn zeiltocht om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het kankeronderzoek van VUmc. De kosten voor de reis draag ik zelf, dus alles dat ik ophaal, gaat direct naar het kankeronderzoek”.

Inmiddels is Overtoom ruim twee jaar bezig met de voorbereidingen voor zijn reis. Van het volledig technisch in orde maken van zijn boot tot het werven van donateurs en het benaderen van sponsoren; het neemt zijn tijd volledig in beslag. Hij benadert bedrijven en geeft lezingen voor clubs als de Rotary. Ook geeft hij mensen de kans om tegen betaling van een behoorlijk bedrag een etappe van zijn zeilreis mee te varen. Op die manier delen zij in het grote avontuur van Overtoom. Ook kunnen mensen voor een kleiner bedrag (50 euro) een zeemijl sponsoren. Zo hoopt hij 1,5 miljoen euro op te halen voor kankeronderzoek.

Dit is zijn route: Amsterdam – Madeira – Martinique – Curacao – San Blas Eilanden – Panama Kanaal – Galapagos – Marquesas – Tahiti – Moorea – Bora Bora – Tonga – Fuji – Vanuatu – Jakarta – Darwin – Perth – Kaapstad – St. Helena – Baltimore – Boston – Amsterdam.

http://www.vumc.nl/afdelingen/CCA/acties/SettingSail/

terug