Optimist on Tour meert aan bij Het Scheepvaartmuseum

Van 2 tot en met 8 augustus komen zeilgeschiedenis en zeiltoekomst samen. De Optimist on Tour is dan aangemeerd bij Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, de bakermat van het Nederlandse zeilen. Kinderen met een zwemdiploma kunnen kosteloos deelnemen aan allerlei watersportactiviteiten, waaronder zeilles in optimisten.
 
Deze locatie, met een rijke zeilhistorie, vraagt ook om een speciale editie van de Optimist on Tour. Het waterlaboratorium wordt daarom op het dek van de replica van het VOC-schip Amsterdam opgezet. Ook is op zondag 3 augustus een aantal van de hoofdrolspelers van de op 19 juli bij RTL Telekids gestarte jeugdserie ‘w.s.v. De Optimist’ aanwezig voor een Meet & Greet.
 
Erik Gerritsen, interim directeur Het Scheepvaartmuseum: ‘We verwelkomen de Optimist on Tour van jarenlange partner Delta Lloyd met open armen op ons terrein. Dit is wat mij betreft een prachtige combinatie: de kinderen kunnen in het museum geïnspireerd raken door het maritieme verleden en daarna zelf zeevaarttoekomst schrijven.’
 
‘We gaan kinderen weer op een unieke locatie kennis laten maken met de watersport. Want wie kan er nu zeggen dat hij of zij waterproefjes heeft gedaan op het VOC-schip Amsterdam‘, aldus Annette Reijersen van Buuren, manager Merk en Sponsoring Delta Lloyd.
 
In samenwerking met het Watersportverbond en lokale zeilverenigingen organiseert Delta Lloyd deze zomer op verschillende plaatsen in Nederland de Optimist on Tour: een unieke watersportbelevenis voor kinderen met als doel de jeugd te enthousiasmeren voor de watersport. Tot nu toe Tot nu toe hebben zo’n 3.000 kinderen via de Optimist on Tour kennis gemaakt met de water- en zeilsport.
 
Naast de Optimist on Tour, de leukste zeilles van Nederland, is sinds 12 juni de zeilgame ‘De Optimist’ voor smart phones en tablets gratis te downloaden. De speler moet zeilend stormen trotseren, zeehonden ontwijken en draaikolken vermijden. Sinds 19 juli is de 14-delige jeugdserie ‘w.s.v. De Optimist’ te zien. Deze zeilserie speelt zich af op een zeilschool in Nederland. Elke week beleven de instructeurs, vakantiehulpen en de zeilcursisten zomerse avonturen op en rondom het water. Verschillende leden van de Delta Lloyd Kernploeg maken hun acteerdebuut en spelen een (gast)rol in de serie. De serie wordt elke zaterdag en zondag uitgezonden door RTL Telekids.
 
Kijk voor het gedetailleerde programma, de overige data en locaties, hoe je aan te melden en meer informatie op www.optimistontour.nl.

terug