Bouw DutchCat nr. 1 verloopt voorspoedig

Het innovatieve 12,5m lange en niet minder dan 4,9m brede schip met zijn karakteristieke catamaran rompvorm begint gestalte te krijgen. Dat het concept van de DutchCat aanspreekt, blijkt uit de positieve reacties van geïnteresseerden die tijdens de bouw al in de gelegenheid zijn gesteld voor een sneak preview. Zij waren onder de indruk van de werkelijke afmetingen en de enorme ruimtebeleving.

DutchCat, uniek in alle opzichten, zowel in comfort, vorm, gebruik, klantwensen en techniek. De catamaran rompvorm staat garant voor stabiel en comfortabel reizen en verblijven aan boord. Het comfort wordt nog verstrekt door de niet geringe stahoogte van minimaal 2.1m en een geheel vlakke vloer van de kajuit en kuip van niet minder dan 30m2, waarvan 23m2 geheel naar eigen wens en smaak in te richten.

Het concept van de DutchCat biedt naast de vrije indeelbaarheid en materiaalkeuzes ook veel keuzes in aandrijflijnen. Van comfortabel 100% elektrisch varen, via diverse hybride en diesel opties tot sportief varen met snelheden tot 40km/u. En dit alles onder de prettige eigenschap van een zeer bescheiden energieconsumptie. Een catamaran heeft namelijk veel minder weerstand en verbruikt daardoor veel minder energie dan een monohull.

Met name (ex) zeilers voelen zich aangetrokken tot de elektrische en hybride versies, waarmee een hele dag elektrisch gevaren kan worden.
Eenmalig zal voor de pers en Hiswa bezoekers een sneak preview bij de werf worden georganiseerd, zodat de DutchCat in het echt kan worden ervaren. Kom langs op de stand van DutchCat [K557] en ontvang uw persoonlijke uitnodiging.
De boot niet willen missen? Meldt u dan nu al aan.

Op de Hiswa te Water kan uitgebreid kennis worden gemaakt met het DutchCat team. Zij kunnen u alle ins en outs over dit innovatieve schip vertellen.
Meer informatie en foto’s op de site www.dutchcat.nl.

terug