Bataviawerf Opstapdagen in volle gang

Net als voorgaande jaren organiseert de Bataviawerf in samenwerking met brigantijn ‘Bounty’ de ‘Bataviawerf Opstapdagen’. Tijdens deze zomeractie kan een bezoek aan de Bataviawerf gecombineerd worden met een traditionele zeiltocht op brigantijn ‘Bounty’.

Op de Bataviawerf word je door een gids meegenomen door de tijd van de 17de eeuwse scheepsbouw. Naast de verschillende ambachten wordt ook de reconstructie van het imposante VOC-schip de Batavia bezocht en kom je alles te weten over de Gouden Eeuw. Aansluitend aan deze rondleiding stap je aan boord van brigantijn ‘Bounty’, waar je welkom wordt geheten door de ervaren crew. Het dwarsgetuigde schip ‘Bounty’ heeft traditionele zeilen en zowel kinderen als volwassenen mogen helpen met het hijsen van de zeilen of als een heuse kapitein de koers bepalen.

De ‘Bataviawerf Opstapdagen’ vinden twee maal per dag plaats van vrijdag tot en met zondag in de periode van 12 juli tot en met 24 augustus 2014. Tickets kunnen vooraf gereserveerd worden of op de dag zelf gekocht worden bij de entree van de Bataviawerf. De zeiltocht is ook zonder werfbezoek te reserveren. Voor prijzen, data en tijden kijk op www.bataviawerf.nl of www.zeilschipbounty.nl

terug