Nieuwe naam voor bootshow in Cannes

Voor de 37e editie onthult de bootshow in Cannes haar nieuwe naam. De show, voorheen bekend als Festival de la Plaisance de Cannes, heet voortaan Cannes Yachting Festival. Europa’s grootste in-water bootshow vindt plaats tussen 9 en 14 september 2014 in de glinsterende baai van Cannes. 

Hier worden de nieuwe boten van de voornaamste scheepswerven ter wereld getoond.  Het Cannes Yachting Festival verwelkomt tal van internationale exposanten. De reguliere exposanten zijn omgeven door nieuwe bedrijven, die allemaal komen om hun nieuwste modellen – waaronder ook wereldpremières – presenteren. Zoals de Benetti Tradition Supreme 108 – met een hybride diesel-elektrische model; het debuut van de 58 HT Chaseboat van Otam; de Riva Mythos 133; de Lagoon 630 Motor Yacht, de Jeanneau Oceanis 60 en vele anderen. In totaal worden 500 nieuwe  en 50 tweedehands boten verwacht.

In de Vieux Port zullen deze zes dagen inspirerende nieuwe modellen en producten gedemonstreerd worden, met een mix van motor- en zeilboten variërend van 5 tot 50 meter. Vrijwel alle boten liggen te water, omringd door fabrikanten van onderdelen en servicebedrijven die op het land worden gepositioneerd. 

Aan de andere kant van de Croisette, vinden we Port Pierre Canto, waar de laatste hand wordt gelegd aan een grootse renovatie. Hier vinden bezoekers de jachtmakelaars met hun aanbod gebruikte boten. Naast een scala van gebruikte boten, zullen aan deze zijde ook charter- en dienstenbedrijven aanwezig zijn.

www.cannesyachtingfestival.com

terug