Nieuwe Contest 52MC Flybridge versie maakt zijn werelddebuut tijdens de HISWA te Water

Vorig jaar introduceerde Contest Yachts, bekend om zijn zeiljachten, tijdens de HISWA te Water haar eerste motorjacht in Nederland. De Contest 52MC werd zeer enthousiast ontvangen en verscheidene orders volgden. Op Boot Düsseldorf in januari was het model tevens genomineerd voor Europese Powerboot van het Jaar 2014. Tegemoetkomend aan de vraag bouwt Contest Yachts nu een flybridge versie van de 52MC – dat zijn werelddebuut zal maken op de HISWA te Water komende september in Amsterdam.

De Contest 52MC was het indrukwekkende resultaat van een halve eeuw ervaring in de zeiljachtenbouw. Ontworpen in samenwerking met vormgever Georg Nissen en Vripack Naval Architects, met een interieur van Wetzels Brown Partners, smolten in het motorjacht naadloos alle kernwaarden van Contest samen – prestatie, kwaliteit, comfort en design. Zowel comfortabel als technologisch geavanceerd, voldoet het model bovendien aan de wensen van zowel toegewijde motorjachteigenaren als voormalige zeiljachtliefhebbers.

De Contest 52MC flybridge borduurt voort op deze kracht en voegt bovendien een geheel eigen flair toe. Het jacht heeft een lang bovendek met besturing, dat gemakkelijk te bereiken is via een stijlvolle wenteltrap. De ruime open cockpit op salon hoogte die wordt aangevuld door een flybridge, biedt comfortabele ruimtes in de zon en schaduw. Het gestroomlijnde ontwerp van de flybridge maakt dat de hoogte beperkt blijft tot een bescheiden 3.74 meter, hetgeen bijdraagt aan het zeer elegante silhouette. Al met al is deze nieuwe versie een waardevolle aanvulling op het succesvolle 52MC concept.

In aanvulling op de Flybridge editie, is de Contest 52MC leverbaar in drie versies:
• De ‘originele’ 52MC met een hoogte van 2.88 m
• De 52MC Open Sport met een hoogte van 2.88 m
• De 52MC Raised Steering met een hoogte van 3.45 m

www.contestyachts.com

Technische gegevens:
Werf: Contest Yachts
Ontwerp: Georg Nissen
Engineering: Vripack Naval Architecture
Interieurdesign: Wetzels Brown Partners
L.o.a.: 15,93 m.
Breedte: 4,60 m.
Diepgang: 0,85 m.
Doorvaarthoogte: Vanaf 2,88 m.
Waterverplaatsing: 16.600 kg.
Constructie: Vacuüm Composiet
Motoren: 2x Cummins 305 Hp
Capaciteit brandstoftank: 1800 ltr.
Capaciteit drinkwatertank: 700 ltr.
Capaciteit vuilwatertank: 250 ltr.
Aantal slaapplaatsen: 6-8 personen
Certificering: CE-A

terug