Hechte band eigenaren SK Kotter met jachtwerf

Op 29, 30 en 31 mei vierde SK Jachtbouw haar 40 jarig jubileum. SK-eigenaren uit alle delen van Nederland en uit België en Duitsland waren naar Sneek gevaren met hun schip.

Maar liefst vijftig SK Kotters lagen afgemeerd in de Houkesloot bij SK Jachtbouw en drie naburige bedrijven. Dat is meer dan 30% van alle SK Kotters die er ooit gebouwd zijn. En dat zegt toch wel iets over de band die de SK vaarders hebben met de werf van hun schip.

Tjerk Tuinstra, directeur van SK Jachtbouw: “Het is fantastisch om te horen dat de eigenaren trots op hun SK Kotter zijn en er veel vaarplezier aan beleven. En het voelt als een groot compliment dat zoveel SK vaarders met hun schip bij ons jubileum aanwezig zijn geweest.”

Vrijdag 30 bestond het jubileumprogramma onder andere uit een behendigheidswedstrijd varen op de Houkesloot, en ‘s-avonds een gezellige BBQ en borrel. Zaterdag zijn alle SK Kotters door de binnenstand van Sneek naar IJlst gevaren. Daar was het programma in handen van de vereniging SK vloot, waarbij 58 eigenaren van SK Kotters aangesloten zijn.

www.sk-jachtbouw.nl 

terug