Friesland redt 1.850 jeugdvakanties

Door het deze week uitgesproken faillissement van Zeilscholen.nl dreigden 1.850 kinderen hun zeilvakantie deze zomer mis te lopen. De zeilschoolsector in Friesland heeft als reactie hierop de handen ineengeslagen en biedt alle gedupeerden aan om een nieuwe zeilvakantie te boeken bij één van de deelnemende zeilscholen. De klant krijgt in dat geval het eerder betaalde geld volledig terug.

De sector draagt een substantieel deel van de opbrengst uit deze boekingen af aan het fonds dat de gedupeerden compenseert. De oplossing wordt (financieel) aanvullend ondersteund door de provinciale marketingorganisatie, de Provincie Fryslân, een aantal Friese gemeenten en het particuliere Friese bedrijfsleven. Remco van Hettema, eigenaar van zeilschool De Morra in Hemelum: “Wij vinden dat kinderen niet de dupe mogen worden van het faillissement. Met ons aanbod zorgen we dat de kinderen alsnog een fantastische zeilweek in Friesland kunnen beleven”.

Loek Hogenhout, directeur Marketing van Friesland: “Het is fantastisch hoe eensgezind heel Friesland vindt dat we dit niet mogen laten gebeuren. We laten zien dat gastvrijheid en eerlijkheid diep verankerd zijn in ons doen en laten”. Meer informatie over de spelregels en de lijst van de deelnemende zeilscholen komen de komende dagen beschikbaar op de website www.beleeffriesland.nl.

terug