Friesland klaar voor druk Pinksterweekend

Friese recreatieondernemers verwachten een druk Pinksterweekend. Door de vele evenementen en speciale activiteiten komen er veel toeristen. Uit het hele land worden duizenden deelnemers ontvangen voor de Fiets Elfsteden Rijwieltocht en de Elfsteden Motortocht op Tweede Pinksterdag. Door de gunstige weersverwachting rekenen ook de watersportsector en de Waddeneilanden op een topweekend.

Vooral de vakantiehuisjes zijn nagenoeg volgeboekt. Ook de campings en de bootverhuurders profiteren van de goede weersvoorspellingen. De toeristische ondernemers verwachten bovendien nog veel last-minute boekingen. De stemming onder de ondernemers is goed.

Niet alleen Nederlanders kiezen Friesland als bestemming voor een korte Pinkstervakantie. Er worden ook veel buitenlandse gasten verwacht. Die komen voornamelijk uit
Duitsland en België.

Komend weekend worden er in Friesland tal van activiteiten georganiseerd. Zo is er op zaterdag  de Friese Streekmarkt in Oldeberkoop, maar ook de eerste editie van het gloednieuwe festival ‘Promised Land’ in recreatiegebied de Groene Ster in Leeuwarden. Pinkstermaandag staat in het teken van de Friese Elfsteden Rijwieltocht en voor een lekkere hap kan men terecht bij Smûk en Smikkel, de gezelligste brunchmarkt van het Noorden. Het totale overzicht van evenementen en activiteiten is terug te vinden op www.beleefFriesland.nl/evenementen.

terug