Drukbezochte havens tijdens WaterWeekend Blauwestad

Het WaterWeekend Blauwestad heeft duizenden bezoekers op de been gebracht. Met name de zondag was de best bezochte dag. De havenmeesters in Midwolda en Beerta kijken tevreden terug. In Blauwestad brandde zondagochtend, vlak voor de start van de Solar Challenge een zonneboot volledig uit.

De botenmarkt in de Reiderhaven in Beerta was voor de deelnemers zeker geslaagd. Pedro-Boat uit Zuidbroek verkocht ter plekke een boot ter waarde van ruim een ton aan een Duitse klant. Ook de andere watersportbedrijven deden volgens havenmeester Geert Jan Molema goede zaken. De organisatie van de Havendagen in Beerta spreekt over een zeer succesvolle zondagmiddag. Volgens Erik Helweg van de speeltuinvereniging was het tot 17.00 uur ‘hartstikke druk’, maar tien minuten later was iedereen weg. Voetballen kijken.

In de haven van Midwolda stonden de mensen in de rij voor de waterattracties als de Blob en het Flyboarden. Ook van de gratis zeil- en surfclinics voor kinderen werd goed gebruik gemaakt. “Het blijft moeilijk inschatten, maar er waren zeker duizenden mensen op de been”, aldus Thijs Huisman van Zeilschool Blauwestad.

Ondanks een geslaagd weekend kende het watersportevenement twee tegenvallers. De demonstratie snorvliegen kon op beide dagen vanwege de harde wind niet doorgaan. Erger nog was de brand die de boot van een Groningse solarteam volledig verwoestte. Vlak voor de race brak er op de kade in het Havenkwartier brand uit. Er ontstonden dikke rookwolken die in de verre omtrek te zien waren. Het team deed mee aan de DONG Energy Solar Race, een wedstrijd tussen zon aangedreven boten, die in Blauwestad startte. Zij zagen twee jaar werk letterlijk in vlammen opgaan.

Het WaterWeekend Blauwestad werd op zaterdag 28 en zondag 29 juni gehouden. In de havens van Beerta, Midwolda, Blauwestad en Winschoten waren tal van activiteiten, waaronder live muziek, markten, wedstrijden en demonstraties.

www.blauwestad.nl 

terug