Druk Pinksterweekend voor Botenwacht Nederland

Landelijk pechhulpverlener Botenwacht Nederland beleefde, met achtereenvolgens Hemelvaart en Pinksteren, twee zeer drukke weekenden. Beide weekenden kenmerkten zich door prima watersportweer wat zich vertaalde in vele pechmeldingen. In totaal kregen de meldkamers van Botenwacht, 118 meldingen van watersporters die door technische problemen niet meer verder konden varen. In 91 gevallen kon men, na een bezoek van een Botenwachtmonteur, de vaartocht direct weer vervolgen. Voor de overige gevallen is een vervolgafspraak gemaakt. De top 3 van meest voorkomende pechgevallen was traditioneel: 1. Problemen met de brandstoftoevoer, 2. Problemen met het koelwater, 3. Problemen met de startelektra. Botenwacht Nederland is de enige landelijk georganiseerde pechhulpverlener voor de recreatievaart en werkt op basis van lidmaatschappen.

www.botenwacht.nl

terug