Delta Lloyd leert kinderen zeilen in bassin op Texels strand

Van 25 tot en met 28 juni kunnen kinderen met een zwemdiploma op het Texelse strand kosteloos deelnemen aan allerlei watersportactiviteiten, waaronder zeilles in Optimisten. Voor deze editie van de Optimist on Tour is een speciale locatie gekozen. In drie dagen tijd is een waterbassin van 30 bij 15 meter gegraven op het strand van Texel. Na het vullen van het bassin met meer dan 500.000 liter water, gaven kinderen van Texelse basisscholen op 24 juni het startsein voor vier dagen watersportplezier. Op 28 juni is het de beurt aan de professionals. Dan vindt de 37e editie van de Ronde van Texel plaats. De circa 500 catamarans die jaarlijks meedoen hebben maar één doel: zo snel mogelijk om het eiland varen.
 
In samenwerking met het Watersportverbond en lokale zeilverenigingen organiseert Delta Lloyd deze zomer op verschillende plaatsen in Nederland de Optimist on Tour: een unieke watersportbelevenis voor kinderen met als doel de jeugd te enthousiasmeren voor de watersport.
 
Annette Reijersen van Buuren, manager Merk en Sponsoring Delta Lloyd: ‘We zijn als sinds medio mei on tour en we hebben al heel wat oneigenlijke zeilplekken aangedaan – van Haagse Hofvijver tot havens en een waterpartij in de stad – maar deze editie is wel heel bijzonder. Wie kan er nou zeggen dat hij of zij heeft gezeild OP het strand! En na Texel hebben we nog vijf ongebruikelijke zeillocaties in petto. Het wordt een mooie zeilzomer.’
 
Naast de Optimist on Tour, de leukste zeilles van Nederland, is sinds 12 juni de zeilgame ‘De Optimist’ voor smart phones en tablets gratis te downloaden. De speler moet zeilend stormen trotseren, zeehonden ontwijken en draaikolken vermijden. Vanaf 19 juli is de 14-delige jeugdserie ‘w.s.v. De Optimist’ te zien. Deze zeilserie speelt zich af op een zeilschool in Nederland. Elke week beleven de instructeurs, vakantiehulpen en de zeilcursisten zomerse avonturen op en rondom het water. Verschillende leden van de Delta Lloyd Kernploeg maken hun acteerdebuut en spelen een (gast)rol in de serie. De serie wordt elke zaterdag en zondag uitgezonden door RTL Telekids.
 
Kijk voor het gedetailleerde programma, de overige data en locaties, hoe je aan te melden en meer informatie op www.optimistontour.nl.

terug