De Trintella Vriendenkring zet haar favoriete zeilmerk in het zonnetje met een boek

Zeiljachtenmerk Trintella bestaat vijftig jaar en dat wordt gevierd met de uitgifte van een jubileumboek. Op 30 mei heeft de Trintella Vriendenkring, de vereniging van eigenaren van Trintella zeiljachten, het boek ‘Trintella Yachts, Hollands Glorie uit Brabant’ ten doop gehouden.

De uitgave geeft een fraaie samenvatting van de geschiedenis van de werf in ‘s- Hertogenbosch en een beschrijving van de meer dan 30 Trintella modellen die zijn gebouwd naar ontwerp van Van de Stadt en Ron Holland. Het 225 pagina’s tellende boek wordt verder gecompleteerd met reisverhalen en refitprojecten van Trintella zeilers. Het eerste exemplaar is uitgereikt aan de Beschermvrouwe van de vereniging en weduwe van de grondlegger van de werf, Anne Wever, tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van Trintella zeilers in Hellevoetsluis.

Het boek is een uitgave van de Trintella Vriendenkring, de vereniging van eigenaren die al sinds 1969 actief is. De auteur, Peter van der Waa zeilt zelf al meer dan 10 jaar met een inmiddels klassieke Trintella uit 1966. Hij was niet alleen onder de indruk van de fraaie ontwerpen, maar ook van de kwaliteit waarmee de Trintella jachten waren afgewerkt. Met dit fraai vormgegeven boek wordt een waardevolle bijdrage geleverd aan het behoud van het merk Trintella.

Het boek is te verkrijgen via de website van de Trintella Vriendenkring: www.trintella.org voor een prijs van € 27,50. Exclusief verzendkosten. ISBN nummer: 978-90-9028101-8.

terug