28 en 29 juni: Veel kinderactiviteiten tijdens WaterWeekend Blauwestad

Zaterdag 28 en zondag 29 juni 2014 vindt rondom het Oldambtmeer (Groningen) het WaterWeekend Blauwestad plaats. Dit is een jaarlijks terugkerend  watersportevenement voor jong en oud. In vijf jachthavens zijn tal van activiteiten waaronder veel kinderattracties.

Gratis zeilles
In de haven van Midwolda zijn er speciaal voor kinderen gratis zeilclinics. Ook kan er mee gevaren worden met een maaiboot en voor de echte dare devils is er de Blob. Dat is een soort opblaasbare trampoline op het water. Door vanaf een hoge steiger op de Blob te springen, vliegt de persoon die op de rand van het opblaasbare gedeelte zit, meters door de lucht en belandt in het water. Ook leuk om te zien is een demonstratie flyboarden, een jetski waarmee je kunt vliegen.

In de havens van Beerta en Winschoten zijn er diverse water-, klim- en klauterattracties, waaronder een springkussen  en een bungeejump trampoline. Ook kunnen kinderen zich laten schminken. In de haven van Winschoten is er zondag een drakenbootrace.

Zonneboten
Uniek in Blauwestad zijn de komst van speciale boten, die worden aangedreven door zonne-energie: DONG Energy Solar Challenge. Op het Oldambtmeer vinden het gehele weekend spectaculaire races plaats. De boten zijn vrijdag en zaterdagmorgen ook te bekijken bij Strand Zuid. Op een speciaal ingericht terrein wordt er gesleuteld aan de boten.

Korting op rondvaart
Het programmaboekje van het WaterWeekend Blauwestad is geld waard. Op vertoon van het boekje kost een rondvaart op het Oldambtmeer slechts 2,50 euro p.p. (i.p.v. 5 euro). Kinderen tot 5 jaar varen gratis mee. Ook is er op beide dagen gratis busvervoer tussen de havens. Let op, want vol = vol. Het programmaboekje wordt verspreid in de havens en is te downloaden via www.waterweekendblauwestad.nl.

terug