Vijftig jaar De Boarnstream: gezondheid en gastvrijheid op het water

Tijdens het feest ter gelegenheid van haar vijftigjarig bestaan, heeft jachthaven De Boarnstream in Jirnsum zaterdag 24 mei een nieuw steigercomplex met vuilwaterinnamesysteem geopend. De Boarnstream biedt als een van de eerste privéhavens in Fryslân het nieuwe YOSS-systeem aan gasten aan, met op elke aanlegplek een eigen vuilwaterinnamestation. Voor de aanleg hiervan heeft de jachthaven gebruik gemaakt van de provinciale subsidie voor schoner zwemwater. Gedeputeerde Jannewietske de Vries nam onder grote internationale belangstelling van 350 gasten dit YOSS-systeem officieel in gebruik.

Na de officiële ingebruikname overhandigde Erik van Dijk, directeur Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) de Blauwe Vlag 2014 uit aan de havenmeester van jachthaven De Boarnstream. Stichting KMVK is in Nederland beheerder van het internationale eco-keurmerk de Blauwe Vlag. De Boarnstream draagt al sinds 2005 als een van de weinige havens in de provincie Fryslân de Blauwe Vlag, het internationale kwaliteitssymbool voor goede stranden en jachthavens.

Burgemeester Ferd. J.M. Crone opende het avondprogramma van het jubileumfeest van de Boarnstream International Marine Group: ‘Gevoed door de liefde voor de jachtbouw heeft dit mooie familiebedrijf sinds de oprichting in 1964 een enorme groei doorgemaakt en inmiddels meer dan 1000 schepen mogen afleveren. Een prachtig bedrijf waar wij in Fryslân trots op zijn.’ Crone overhandigde de familie Hokwerda een luchtfoto van het jachthaventerrein uit de jaren zestig, en de speciale wimpel van de gemeente Leeuwarden.

www.boarnstream.com

terug