Open Watersportdag Paterswoldsemeer op 18 mei 2014

Op 18 mei zullen de watersportverenigingen rondom het Paterwoldsemeer en enkele bedrijven aan het meer hun deuren openstellen voor publiek.

Het Paterswoldsemeer is bij veel mensen in het noorden bekend, je kunt er goed recreëren. Je kunt eromheen fietsen, vlak langs het meer liggen mooie fietspaden. Ook kun je er genieten van het prachtige nabijgelegen natuurgebied De Onlanden. Verder is er ook óp het meer veel te doen.

Graag willen de watersportverenigingen laten zien wat het meer nog meer te bieden heeft. Ze openen op 18 mei de deuren voor iedereen om te laten zien waarom ze zo enthousiast zijn over het water. Dit houdt in dat overal rond het meer activiteiten zijn waardoor je kennis kunt maken met de verschillende watersporten.

Bij de GKV kun je kanoën. Zeilen kan bij de VWDTP en Jachthaven Zuidwesthoek. Bij de WSCP kun je waterskiën. Bovendien zijn er verschillende scoutingverenigingen actief, leuk voor de echte zeeverkenners. Tot slot kun je sinds kort het meer staand rond peddelen op een SUP-board bij SUP-experience.

Tip van de organisatie: het leukste is om een rondje van 10 km rond het meer te fietsen, je komt dan van alles tegen. Ook voor mensen met een bootje in de stad is het meer goed bereikbaar. Voor de gelegenheid zal de pas gerenoveerde sluis aan de oostkant van het meer, die dag gratis schutten.

Kijk voor meer informatie op www.paterswoldsemeer.nl.

terug