Nieuwe app voor Vinkeveense Plassen

Sinds deze week heeft de Vinkeveense Plassen een mobiele app en een nieuwe website. Op DeVinkeveensePlassen.nl kunnen toeristen, recreanten en dagjesmensen tal van interessante locaties en routes in de omgeving vinden. Op de startpagina staan alle locaties en routes door elkaar heen, wat leuk is om er doorheen te bladeren en zo het gebied te ontdekken. De zoek- en filterfunctie bieden uitkomst als men specifiek ergens naar op zoek is. Achter elk ‘kaartje’ is meer informatie te vinden en kan men met een eigen, gratis account locaties en routes opslaan, aanraden en recensies schrijven.

Met hetzelfde account kan men ook de opgeslagen locaties opvragen in de Vinkeveense Plassen App. Deze mobiele applicatie bevat dezelfde informatie, maar is in het bijzonder ontwikkeld om tijdens het verblijf in het gebied te gebruiken en kan geïnstalleerd worden op smartphones.

De hoofdfunctie in de app is de interactieve kaart van het gebied waar men de eigen, huidige locatie op kan zien en middels het filter, de locaties en routes op de kaart kan tonen. Door op de icoontjes op de kaart te tikken kan meer informatie getoond worden en foto’s worden bekeken. Met de app kunnen ook routes worden opgenomen en locaties worden gedeeld via Facebook. Om de app te kunnen blijven gebruiken in buitengebieden met een slechte internetverbinding, kan men de kaart en alle informatie ook opslaan op het toestel.

Zo kunnen routes door middel van GPS goed worden gevolgd en restaurants bijvoorbeeld worden gevonden. De website en app bieden informatie over het gehele gebied voor fietsers, wandelaars en watersporters.

De Vinkeveense Plassen App is gratis te downloaden voor iPhone via de website www.DeVinkeveensePlassen.nl. Later volgt ook een versie voor Android.

terug