KNRM Reddingbootdag 2014 groot succes

De jaarlijkse open dag van de KNRM reddingstations trok zaterdag 3 mei naar schatting 25.000 bezoekers. De dag leverde meer dan 600 nieuwe donateurs en 350 nieuwe jeugdleden op. Door het fraaie weer, met een koude noordenwind, was het een uitgelezen gelegenheid voor een vaartocht met de reddingboten of een bezoek aan het boothuis. De open dag is vooral bedoeld om donateurs te tonen welk materieel er met de donaties is aangeschaft en wat de vrijwillige redders meemaken tijdens hun reddingwerk. De dag werd slechts twee keer onderbroken voor een echte redding in Ouddorp en Dordrecht.

De open dag is bij uitstek een moment om nieuwe donateurs in te schrijven. Naar het zich laat aanzien hebben zich op deze 21e Reddingbootdag ruim 600 nieuwe donateurs ingeschreven. Daar komen in ieder geval nog 163 donateurs bij, die door het recreatiepark “De Krim” op Texel voor een jaar cadeau gegeven zijn aan de KNRM. De gasten van het park konden daarmee op Reddingbootdag kennis maken met het redderswerk op Texel en volgend jaar beslissen of ze hun donateurschap willen voortzetten.

De KNRM lanceerde tijdens Reddingbootdag een nieuwe jeugdclub “Team Jonge Redders”. Speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar, die de KNRM stoer vinden en er graag meer over willen weten. Er hebben zich naar schatting 350 nieuwe leden aangemeld. Veel kinderen komen uit de omgeving van de reddingstations en zijn de nieuwe vrijwilligers-in-de-dop.

Honderden vrijwilligers op de reddingstations waren de hele dag in touw en zorgden ervoor dat er veel te zien en te beleven was. Veel van de vrijwilligers kwamen uit de familie van de bemanning. In vele opzichten werd Reddingbootdag daarmee een familiedag.

Opvallend veel bezoekers gebruikten Twitter en Facebook om hun ervaringen en foto’s te delen. Een mooie manier om een indruk te krijgen van de dag door het hele land.

Voor wie Reddingbootdag heeft gemist is er volgend jaar een nieuwe kans op zaterdag 2 mei 2015.

www.knrm.nl

terug