IVA student van nautische opleiding wint G. Riemerprijs

Een unicum op de IVA; Rogier Timmers wint als eerste student Nautisch Business Management de G. Riemerprijs.

Op de foto (van links naar rechts): Henk Kiks, Rogier Timmers, Robert van Teijlingen en Diederik Nolten.

Woensdag 21 mei vond in de Spijkerzaal van IVA Driebergen de uitreiking plaats van de G. Riemerprijs. De G. Riemerprijs wordt jaarlijks toegekend aan een IVA-student die, naar het oordeel van zijn of haar medestudenten én docenten, beschikt over een opvallend goede combinatie van intellectuele gaven en sociale vaardigheden. De prijs werd in 1980 – bij het 50-jarig jubileum van de IVA – geïntroduceerd als eerbetoon aan de oprichter van het Instituut, de heer Geerlig Riemer.

Uit de uitgebreide enquête die is gehouden onder de tweede- en derdejaars studenten én de docenten, waren twee genomineerden voor deze prijs naar voren gekomen.

Rogier Timmers
In 2011 stond Rogier aan de start van de opleiding Nautisch Business Management. Hij is fervent watersporter en heeft een hoge interesse in de internationale jachtbouw. Direct na de start van zijn IVA-opleiding zette hij het IVA-team op voor de Race of the Classics. Het team heeft inmiddels drie jaar deelgenomen met Rogier als teamcaptain. Daarnaast heeft Rogier zich in hoge mate ingezet voor het promoten van zijn opleiding op beurzen en Open Dagen.

Robert van Teijlingen
Als autosportliefhebber in hart en nieren organiseerde Robert van Teijlingen twee succesvolle circuitdagen en samen met de KNAC een presentatie door voormalig premier Balkenende. Ook was hij in 2013 van grote toegevoegde waarde in de organisatie van de Droomrit voor het Leven.

Rondom de prijsuitreiking, ten overstaan van studenten, docenten, genodigden uit het bedrijfsleven, bestuursleden van RAI, BOVAG en HISWA, Stichtingsbestuur en pers, was evenals voorgaande jaren een compleet programma georganiseerd. Tijdens deze prijsuitreiking werd bekend gemaakt dat het Stichtingsbestuur dit jaar besloten had de G. Riemerprijs aan beide genomineerden uit te reiken.

Het was een plezierige middag, met boeiende sprekers en een interessant en uitdagend programma. Eén van de sprekers was een oud-IVA-student die al jarenlang in de automotive branche in het Verre Oosten actief is. De andere spreker is vorig jaar verkozen tot de meest innovatieve e-commerce professional van Nederland en geniet internationale bekendheid. Beide sprekers pasten perfect in het thema “Ondernemerschap in nieuwe kansen”.

www.iva-driebergen.nl 

terug