Derde generatie voor Pikmeerkruiserbouwer

Onlangs is de derde generatie aan boord gestapt bij de Pikmeerkruiserwerf in het Friese Grou. Hendrik de Groot (26), zoon van Bouwe de Groot (61 en eigenaar van de werf), heeft de jachtwerf betreden. “Ik heb eerst bij andere bedrijven in de keuken mogen kijken, hier heb ik ervaring opgedaan op zowel technisch als op commercieel vlak. Dit heeft ook mee geholpen om zo een “frisse blik” op onze werf te krijgen”.

Pikmeerkruiser heeft zijn 50-jarig bestaan gevierd in 2013. “Ik hoop een groot aandeel te mogen hebben in de volgende 50 jaar”. De jachtwerf heeft alle bouwprocessen onder één dak, verdeeld onder de modern ingerichte productiehallen, van staalwerk tot laatste montage. “Hierdoor zijn we erg flexibel en kunnen we een schip geheel naar klantwens bouwen. Naar mijn mening een prachtige uitdaging om binnen dit familiebedrijf te mogen werken”.

www.pikmeerkruiser.nl

terug