Delta Lloyd Regatta opnieuw garant voor spektakel

Medemblik staat van 20 tot en 24 mei weer volledig in het teken van de Delta Lloyd Regatta. Het prestigieuze, internationale zeilevenement, de tweede wedstrijd uit de EUROSAF Champions Sailing Cup, kent dit jaar alweer de dertigste editie. Naast het 30 jarig bestaan van de Regatta kent ook de Gemeente Medemblik haar 725 jarig bestaan. Daarmee zal deze week ook in het teken staan van de viering van beiden jubilea met onder andere een feest op de zaterdagmiddag in de oude haven van Medemblik, waar ook de prijsuitreikingen plaats vinden.

Topzeilers in Medemblik
Een week lang topzeilen op het IJsselmeer, waarbij de negen Olympische klassen gebruikmaken van het wedstrijdformat dat over twee jaar ook tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro wordt gehanteerd. Afgelopen jaar werd geëxperimenteerd met het wedstrijdformat, waarbij de punten uit de kwalificatieraces voor medalraces kwamen te vervallen en de positie in de voorronde als puntentotaal meeging naar de medailleraces.

,,Dat was een experiment, nu volgen we net als alle andere organisatoren het format dat straks ook in Rio wordt gebruikt”, zegt voorzitter van het Organisatiecomité Arjen Rahusen over de aanpassing. Dat betekent dat de punten uit de eerste races meetellen met de uiteindelijke medalrace, waarin het systeem van dubbele punten wordt gehanteerd.

Net als de voorgaande jaren bij de Delta Lloyd Regatta staat de kwaliteit van de wedstrijden voorop. Daarnaast ligt de focus bij de wedstrijden steeds meer op toegankelijkheid en publiekswaarde. ,,Met Delta Lloyd proberen we met de regatta het zeilen naar een hoger plan te brengen. Die weg zijn we een aantal jaren geleden ingeslagen en de Delta Lloyd Regatta vaart daar wel bij”, aldus voorzitter Arjen Rahusen.

Live updates vanaf iedere wedstrijdbaan
Alle Olympische zeilklassen varen tijdens de Delta Lloyd Regatta op een vaste baan, wat het volgen via social media (Twitter) eenvoudiger maakt. Elke klasse is via een apart Twitter account straks live te volgen en al deze accounts komen terug op een pagina binnen de website. Dit jaar zijn kitesurfen (course racing) en de Moth-klasse aan het evenement toegevoegd als demonstratie klassen. Een bijzondere stap ook met het oog op de toekomst.

www.deltalloydregatta.org

terug