Aquanaut Yachting uit Sneek introduceert nieuw motorjacht de Andante 438 OC

In Sneek wordt hard gewerkt aan de eerste Andante, de 438 OC. Een toonaangevend nieuw motorjacht door revolutionaire vormgeving en eigenschappen, zoals: meer snelheid met minder brandstof, rechtopstaande en kogelronde front raampartijen en een eigenwijs interieur. De Andante is een ‘cross-over’ van open kuip jacht en trawler.
 
Het schip is ontworpen door Willem Nieland. Een maritieme designer wiens schepen regelmatig bekroond worden maar ook bekend staan als anders dan anders. En dát is exact de bedoeling van opdrachtgever Aquanaut. De Andante wordt gepositioneerd tussen de traditionele open kuip en trawler motorjachten. Daarmee vult dit unieke schip de bestaande range – Privilege, Drifter en Voyager – aan. De 100% nieuwe Andante is het eerste schip dat niet in eigen huis getekend is, maar daar natuurlijk wel volledig met de hand wordt gebouwd.
 
Want passievol vakwerk is het handelsmerk waarmee Aquanaut haar grenzeloos goede reputatie heeft verworven. Ook de Andante zal watersportliefhebbers weten te overtuigen. Deze platbodem heeft een messcherpe boeg die door het water snijdt en weinig water overneemt. Evenals een extra stijve romp die zorgt voor minder golfvorming. Zelfs op hoge snelheid glijdt het schip soepel over het water en doet het z’n naam eer aan. Andante is namelijk een Italiaanse muziekterm die letterlijk ‘rustig gaand’ betekent.


De naam refereert ook aan de klassieke vormen die de Andante in zich herbergt. Met zijn stoere bijlboeg en verhoogde rompvorm doet hij denken aan patrouilleboten uit begin vorige eeuw. Toch is de beweegreden om het zo te doen heel eigentijds, namelijk: meer binnenruimte en comfort. De beschutte flybridge is vlot bereikbaar. Verder panoramisch uitzicht in de lounge, eethoek/keuken, “big ship” stuurstand en de mogelijkheid van drie slaaphutten. Vanzelfsprekend wordt ook het interieur van deze Aquanaut van binnen tiptop en luxe afgewerkt, zoals eigenaars gewend zijn.
 
Het is de bedoeling om de eerste Andante in week 30 in beperkte kring te water te laten. Voor het grote publiek wordt de nieuwe klassieker getoond op de HISWA te Water (van 2 t/m 7 september in Amsterdam). Na de Andante 438 (13,15 m), volgen de Andante 472 (14 m) en de Andante 500 (15 m). Alle modellen zullen met een open kuip (OC) en een achterkajuit (AC) leverbaar worden.
 
Technische specificaties Andante 438 OC
Lengte over alles : 13.15 m
Lengte waterlijn: 12.95 m
Breedte: 4.20 m
Hoogte boven waterlijn: 3.15 m
Diepgang: 1.16 m
CE categorie: B
Voortstuwing: Perkins M150

www.aquanaut.nl

terug