21ste Blauwe Vlag voor Marina Port Zélande

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 159 Blauwe Vlaggen toegekend, 100 jachthavens en 59 stranden. Marina Port Zélande ontving uit handen van weerman Peter Timofeeff de Blauwe Vlag. De Blauwe vlaggen 2014 werden donderdag 8 mei uitgereikt in IJmuiden aan Zee.

Veilige en schone jachthavens en stranden
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Marina Port Zélande ontving de Blauwe Vlag voor de 21ste keer op rij. “We zijn erg trots op de Blauwe Vlag”, zegt Peter de Regt van Marina Port Zélande. “Het is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze jachthaven. We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij we duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormt daarbij een goed instrumentarium”.

www.mpz.nl

terug