Samenwerking Ottenhome Heeg en Stayokay boost voor watersporttoerisme Friesland

Frieslands grootste zeilbotenverhuurder en event organisator Ottenhome Heeg en hostelketen Stayokay bundelen per direct de krachten. De samenwerking heeft tot doel buitenlandse markten te bewerken én lokaal te innoveren om de Friese watersport de zo gewenste boost te geven. De samenwerking richt zich op drie pijlers: watersportactiviteiten voor scholen, verhuur van zeilboten en sloepen en zeilschool It Beaken.

Heeg en Sneek moeten nog meer dan nu het geval is dé Europese toplocaties voor zeilweken en family- en business events worden. De infrastructuur, bovengemiddelde accommodaties en faciliteiten zijn er al. Ottenhome Heeg heeft een grote jachthaven en een nieuw eventscentrum aan het Heegermeer in de nabijheid van het eveneens aan het meer gelegen Stayokay Heeg. De Sneker vestiging van Stayokay ligt aan de recreatievaarweg Houkesloot, nabij het centrum van de watersport- en Elfstedenstad en slechts een paar honderd meter van het Snekermeer.

Watersportactiviteiten voor scholen
Per direct zal Ottenhome Heeg Events voor Stayokay Heeg en Sneek alle watersportarrangementen voor scholen uitvoeren: van vlotbouwen tot zeilen en stand up paddling (suppen). Jaarlijks worden op beide locaties zo’n 5.000 watersportarrangementen voor scholieren geboekt.

Zeilschool It Beaken
Ottenhome Heeg neemt ook de bij Stayokay ondergebrachte CWO- en HISWA-gecertificeerde zeilschool It Beaken over. Dit zeilinstituut in Heeg leidt jaarlijks 600 cursisten op tot volleerd zeiler.

Verhuur van zeilboten en sloepen vanuit Stayokay Heeg en Sneek
Het Heeger watersportbedrijf start met de verhuur van Polyvalk open zeilboten, sportieve Fox kajuitzeiljachten en RiverCruise sloepen vanaf de kaden van de hostels in Heeg en Sneek. Ottenhome Heeg bouwt deze zeil- en motorboten zelf in Heeg en exporteert en verhuurt ze tot in Zwitserland. De onderneming zet haar expertise in het buitenland ten volle in, nu ook ten gunste van Stayokay.

www.ottenhomeheeg.nl – www.stayokay.com

www.

terug