Gedeputeerde Kok opent Het WaterEvent

Het WaterEvent dat op 11, 12 en 13 april 2014 wordt georganiseerd in Blokzijl en Vollenhove wordt geopend door Gedeputeerde Gerrit Jan Kok van de provincie Overijssel. Dat doet hij op vrijdagmiddag 11 april rond 15.00 uur op de wortelmarkt in de haven van Blokzijl. Daar zal hij tevens de nieuwe vaarwaterkaarten van de provincie Overijssel lanceren.

De vaarwaterkaarten voor Noordwest-Overijssel en Kanaal Almelo-De Haandrik zijn dit jaar voor het eerst voorzien van toeristische informatie. Daartoe heeft de provincie Overijssel nauw samengewerkt met WaterReijk Marketing en andere toeristische organisaties.

Vollenhove
Het WaterEvent viert dit jaar haar eerste lustrum. Dit jaar niet alleen in Blokzijl, maar ook Vollenhove. In de haven van Vollenhove zijn klassieke schepen en boten te bezichtigen. Op de wal is een braderie met nautische ambachten en diverse muzikale optredens. Op zaterdag kunnen bezoekers een helikoptervlucht maken over het gebied. Bezoekers kunnen eenvoudig pendelen tussen de twee havens van Blokzijl en Vollenhove met rondvaartboten, huifkar en WaterReijk TukTuk’s.

Blokzijl
In de havenkolk van Blokzijl is de eerste in-water-boten show van de het jaar te vinden. Deze ligt vol met nieuwe en gebruikte schepen en sloepen. Op de wal is er volop gezelligheid voor jong en oud met muziek, demonstraties, aandacht voor lifestyle en beleving van de watersportregio’s WaterReijk, IJsseldelta en het Vechtdal. Watersportmagazine Motorboot organiseert een ludieke manoeuvreercursus voor vrouwen. Op zondag wordt een landelijke radio bestuurbare zeilbotenwedstrijd georganiseerd. Ook kunnen bezoekers die dag helikoptervluchten maken over de regio WaterReijk.

Openingstijden
Openingstijden van het evenement zijn vr 13:00-19:00 uur, za 10:00-17:00 uur, zo 11:00-16:00 uur. Er zijn diverse parkeergelegenheden. Parkeren kost 3 euro. De toegang van Het WaterEvent is gratis. Kijk op www.HetWaterEvent.nl voor het gehele programma en meer informatie.

www.hetwaterevent.nl 

terug