Extra lange Week van de Watersport in Marina Port Zélande

Van zaterdag 12 april tot en met maandag 21 april is Marina Port Zélande het toneel van een extra lange Week van de Watersport. De ondernemers hebben de krachten gebundeld om dit jaar een zeer uitgebreid aanbod van activiteiten te verzorgen voor jong en oud. Watersport is voor Goeree-Overflakkee, waar Marina Port Zélande onder valt, een belangrijke pijler in de eilandmarketing. Om deze reden zal Wethouder Arend-Jan van der Vlugt op zaterdag 12 april om 9.30 uur op de havenboulevard van Marina Port Zélande de week aftrappen en het startschot geven voor de International Optispring Regatta. Dit is een zeilwedstrijd met maar liefst 250 Optimisten. Deelnemers komen uit Nederland, België, Groot-Brittannië, Polen en Zwitserland. Ook op zondag 13 april vindt deze race plaats

Flyer
In het Paasweekend zijn er diverse lezingen in de Yacht Club Port Zélande, waaronder een speciale lezing over de Flyer, het legendarische zeilschip dat in 1978 de Whitbread around the World race won met schipper Conny van Rietschoten. “Varen doe je samen” verzorgt een lezing over hoe beroeps- en pleziervaart zo veilig mogelijk samen gebruik maken van de wateren. North Sails verzorgt een lezing over zeiltrim.

Activiteiten voor jong en oud
De hele week kan proefgevaren worden met Rib’s en voor de kinderen wordt op zaterdag 19 april een mini rib race georganiseerd. Er is een boatshow met tientallen nieuwe en gebruikte motor- en zeiljachten in prijs variërend van 50.000 tot 4 miljoen euro. Op vrijdag 18 april wordt een speciale Riwax poetsworkshop gegeven. Die dag houdt het Nautisch Service Center open huis voor alle watersportliefhebbers. Op die zaterdag is er ook een speciale ‘Splitscursus’ voor lijnen. Op 19, 20 en 21 april kan voor 20 euro meegevaren worden op de Grevelingen in een zeiljacht met ervaren instructeur. Ook is er op zondag 20 april een modeshow van de nieuwste technische en casual watersportkleding op de havenboulevard. Op 18 en 19 april is er ’s-middags een wijnproeverij. Op zaterdag- en zondagmiddag kunnen kinderen zich laten schminken of hun haar laten vlechten en op zondag op pony’s rijden. Maandag 21 april kan men voor 25 euro een proefduik doen onder begeleiding van deskundige duikinstructeurs.

Goede doelen
In het hele land wordt tijdens de Week van de Watersport geld ingezameld voor twee goede doelen: Stichting Vaarwens en Stichting Sailing Kids. Beide stichtingen zetten zich in voor mensen met een ernstige, langdurige ziekte. Zo organiseert Stichting Vaarwens regelmatig gratis vaardagen aan voor langdurig terminale patiënten. De Stichting Sailing Kids organiseert gratis zeilvakanties voor (lichamelijk) ernstig en chronisch zieke kinderen, samen met hun gezinnen. Tijdens de Week van de Watersport in Marina Port Zélande staan bij diverse deelnemende bedrijven collectebussen hiervoor.

Meer informatie en aanmelden
Het genoemd programma is onder voorbehoud. Kijk op de website www.mpz.nl voor het volledige activiteitenprogramma onder de Week van de Watersport. Voor verschillende activiteiten is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via dezelfde website.

terug