Zonnige sfeer op Marina Muiderzand

Afgelopen winter is op Marina Muiderzand een start gemaakt met het vervangen van alle steigers. Inmiddels liggen er al weer heel wat schepen aan de nieuwe steigers A, B en C. In de aankomende twee winterseizoenen worden de overige steigers vervangen, en ook deze steigers worden weer voorzien van alle gemakken.

De vernieuwde steigers zijn hoogwaardige drijvende kunststof Poralu steigers, en geven Muiderzand de uitstraling van een Zuid-Europese Badplaats. Daarnaast zijn de kunststof tegels blijvend stroef en eenvoudig te onderhouden.

Booteigenaren die aan de steigers afmeren krijgen beschikking over een riante ligplaats met een zijsteiger tot 60% van de boxlengte. De installaties op de steigers zijn uitgezocht op comfort, veiligheid en duurzaamheid.

Zo is elke ligplaats voorzien van elektra die door de booteigenaar zelf in en uit is te schakelen met zijn toegangspas, maar ook door het havenkantoor op afstand. Er is een ingebouwd drinkwatertappunt binnen 20 meter van de ligplaats, en voor het wassen van de boot zijn er speciale havenwater haspels op de steigers binnen 35 meter van de ligplaats. De verlichting op de steigers bestaat uit Solar LED’s in de steiger en gewone LED verlichting.

De steigers zijn verder voorzien van allerlei technische snufjes. Zo worden functies zoals het temperaturen, spoelen en logboek ten behoeve van legionella beheerplan automatisch uitgevoerd en schakelt elektra automatisch uit zodra de stekker een poosje uit de aansluiting is gehaald.

Door te kiezen voor drijvende steigers zijn schepen beter beschermd tegen wisselende waterhoogtes tijdens storm en andere weersinvloeden. Met de nieuwe steigers en de vorig jaar aangeschafte nieuwe 50 tons botenlift heeft Muiderzand weer een forse kwaliteitsimpuls gekregen waarmee ze de onderscheiding met 5 Golden Anchors en Blauwe Vlag meer dan waarmaakt en klaar is als pleisterplaats in Almere DUIN.

De partners van Marina Muiderzand in dit project zijn Poralu Nederland, Kraaijeveld Hardhout Constructies, C.A.T. Control Systems en Gebroeders van der Donk.

terug