Solcon Live Your Dream Cup viert jubileum in thuishaven

Op 10 mei 2014 strijden maar liefst 12 teams om de Solcon Live Your Dream Cup. De afgelopen vier jaar werd deze wedstrijd in Monnickendam gehouden, dit jaar vindt de zeilwedstrijd voor het eerst in thuishaven Lelystad plaats. Voor de vijfde keer op rij bedwingen verschillende bedrijfsteams uit Lelystad maar ook daarbuiten in MaxFun 25 schepen de golven van het IJsselmeer.  

Live Your Dream Foundation (LYDF), voorheen Leef Je Droom van stadsbewoner Olaf Oosterman, maakt al jaren zeiltochten met jongeren die een chronische ziekte hebben, zoals bijvoorbeeld diabetes, de Ziekte van Crohn, het Marfan Syndroom of hart- en vaatziekten. Tijdens deze tochten verleggen de jongeren hun grenzen door uit hun comfortzone te stappen. Ze leren in te zien wat ze wél kunnen in plaats van wat ze niet of niet meer kunnen. Sinds kort maakt LYDF ook zeiltochten waar naast chronisch zieke jongeren, gezonde jongeren mee gaan die een tegenslag te voorduren hebben gekregen. Ook die doelgroep heeft baat bij een flinke dosis zelfvertrouwen en zelfinzicht. 

Met de zeiltochten vraagt de LYDF aandacht voor chronisch zieke jongeren en probeert het begrip te kweken tussen zieke en gezonde jongeren. “Zieke mensen zijn niet veel anders dan gezonde, en andersom. Dat besef heeft een sterk relativerende werking en zorgt voor veel inspiratie en inzicht,” aldus Olaf Oosterman. Het doel van de Solcon Live Your Dream Cup is om geld op te halen om meer zeiltochten en andere sportevents te kunnen organiseren.

De Cup vindt plaats op 10 mei 2014 tijdens de Watersport Experience Lelystad en begint om 08.30 uur. De wedstrijd zal vanaf de dijk goed te volgen zijn en is een beleving om te zien. De Solcon Live Your Dream Cup is een uniek charity event waarin het bedrijfsleven zich op een bijzondere manier verbindt aan een in het oog springend goed doel. Daarnaast is er de gehele dag d.m.v. pitches, lunch en borrel gelegenheid tot netwerken.  

Bedrijven – en hun teams – kunnen zich nog steeds aanmelden. Indien zij dat doen voor 10 april dan kost een inschrijving € 1250,- per boot (max. 4 personen). Na 10 april kost een inschrijving € 1.500,- per team. De vijfde persoon op de boot zal een ervaren schipper zijn. Deelnemers kunnen die zelf aanstellen of LYDF kan er een aanbieden. 

De landelijke internetprovider ‘Solcon’ is hoofdsponsor van dit evenement. Het bedrijf biedt internet, televisie, telefonie en hosting aan particulieren en ondernemers. Solcon is door de Consumentenbond per dec 2013 als beste getest voor internet en Telefonie. Solcon en LYDF hebben elkaar gevonden in de slogan: provider met een hart. En dan met de nadruk op ‘hart’. Algemeen directeur van Solcon Peter van der Vlies: “Live Your Dream Foundation, en dan met name de oprichter Olaf Oosterman, heeft een enorme passie, veerkracht en dynamiek. Met een ongelooflijke wilskracht gaan voor die stip op de horizon, gaan voor een overwinning, gaan voor een doel. Dat is ontzettend mooi om te zien.”

Meer informatie is te vinden op: www.lydfoundation.com

terug