Nieuwe Torqeedo-importeur De Stille Boot brengt veel nieuws op de HISWA

Vanaf 5 maart a.s. is De Stille Boot de nieuwe Torqeedo importeur voor Nederland. Hiermee zet Torqeedo, producent van elektrische aandrijvingen, een belangrijke stap in de versterking van haar merk en de verbreding van de productrange in Nederland. De Stille Boot introduceert op de HISWA in Amsterdam (5 t/m 9 maart) dan ook een groot aantal Torqeedo noviteiten.

Nieuwe strategie van Torqeedo
De aanstelling van De Stille Boot als importeur past in de strategie van Torqeedo om de groeiende productrange goed te ondersteunen met specialisten op technisch- en verkoopgebied. Vooral de recente introductie van motoren met grotere vermogens (30 – 60 KW) vergt een andere aanpak.

In een aantal landen heeft Torqeedo eigen vestigingen opgericht, in Nederland werd in De Stille Boot een perfecte partner gevonden. “De combinatie van grote ervaring met elektrisch varen, technische know how en de verkoopcapaciteit maakt De Stille Boot een goed match met onze eigen wensen en ambities”, aldus Christoph Ballin, mede -oprichter en CEO van Torqeedo. “Voor ons is Torqeedo een fantastische maar ook logische aanvulling op ons assortiment. Wij werken al samen met een aantal internationale marktleiders op het gebied van elektrisch varen; Torqeedo is dat op het gebied van elektrische aandrijvingen”, zo vult Marcel Schaap van De Stille Boot aan.

Veel Torqeedo nieuws op de HISWA
Op de komende HISWA (5 t/m 9 maart, RAI Amsterdam) presenteert De Stille Boot het complete Torqeedo –gamma van elektrische aandrijvingen van 0,5 tot 60 KW en van de lithium accu’s.

Binnen dit gamma is veel nieuws:
• Naast de vorig jaar geïntroduceerde 60 KW Deep Blue outboard motor is de 30 KW versie nieuw voor 2014. Nieuw is ook dat beide vermogens nu ook leverbaar zijn als inboard motor.
• Interessant is ook de Torq Trac app. Daarmee krijgen Ultralight, Travel en Cruise eigenaren een compleet dashboard op hun smartphone. Zaken als snelheid, actieradius, kaarten met waypoints en geschatte aankomsttijden zijn direct afleesbaar.
• Specifiek voor de Ultralight en Travel motoren is een snellere lader ontwikkeld, die de geïntegreerde lithium accu bijna twee keer zo snel kan opladen.
• Voor de Power 26-104 lithium accu werd een Solar lader ontwikkeld, zoals die er ook voor de kleinere lithium accu’s al was.

www.destilleboot.nl

terug