Het WaterEvent breidt uit met Vollenhove

Op 11, 12 en 13 april 2014 vindt het eerste lustrum plaats van Het WaterEvent. Dit jaar niet alleen in Blokzijl, maar ook Vollenhove. In de haven van Vollenhove zijn klassieke schepen en boten te bezichtigen. Bezoekers kunnen eenvoudig pendelen tussen de twee havens met rondvaartboten en WaterReijk TukTuk’s. 

Foto: H. Slokker

Het WaterEvent is een jaarlijks terugkerend evenement rondom de nautische beleving van de regio’s WaterReijk, de IJsseldelta en het Vechtdal. Dit jaar is het programma gevuld met diverse activiteiten, muziek, activiteiten en  presentaties van de Yachtcharterbedrijven, sloepen, watersport, toeristische organisaties en bovendien met de eerste in-water-boatshow van het seizoen. Verder zijn er Helikoptervluchten,  proefvaarten, diverse outdoor activiteiten en live optredens op vrijdag- en zaterdagavond bij Sluiszicht. 

Watersport- en toeristische bedrijven
Aan de wal presenteren verschillende watersport- en toeristische organisaties de nieuwste gadgets, kleding en apparatuur. De regio’s WaterReijk Weerribben Wieden, de IJsseldelta en het Vechtdal laten zien wat er mogelijk is op vaargebied in de regio’s.

Gebiedspromotie
Het evenement heeft de afgelopen vijf jaar landelijke bekendheid gekregen. Hierdoor komen liefhebbers van boten en het Overijssels water uit het hele land op dit 3-daagse evenement af. Naast boten, profileren ook de Overijsselse toeristische regio’s zich met streekproducten en toeristische informatie.

Live optredens
Openingstijden van het evenement zijn vr 13:00-19:00 uur, za 10:00-17:00 uur, zo 11:00-16:00 uur. Aansluitend zijn er op vrijdag- en zaterdagvond live optredens op het terras van Sluiszicht in Blokzijl. Vrijdagavond vanaf 20.30 uur treedt hier zanger Robert Sand op. Zaterdagavond komt de zanger van de  Spitfires (Hein Migchelbrink) vanaf 20.30 uur een optreden verzorgen. Er zijn diverse parkeergelegenheden. Parkeren kost 3 euro. De toegang van Het Water Event is gratis. Kijk op http://www.hetwaterevent.nl/ voor meer informatie.

terug