Ruim zestig wereldprimeurs op Boot Holland

De 24e editie van Boot Holland heeft tien procent meer deelnemers dan vorig jaar en kent maar liefst 65 noviteiten. Primeurs die nog niet eerder op een watersporttentoonstelling te zien zijn geweest waarmee wordt onderstreept dat Boot Holland ook zeker onder fabrikanten en importeurs gezien wordt als dé aftrap van het watersportseizoen. Diversiteit, kwaliteit, en geen fratsen. Dát is al jarenlang het credo van de beurs en daar wordt niet aan getornd. De organisatie verwacht ruim 40.000 bezoekers. Niet in de laatste plaats omdat de weersverwachtingen goed zijn en ijs en sneeuw dit jaar geen roet in het eten kunnen gooien.

Maar liefst 35 motorjachten in staal, hout en polyester zijn er op Boot Holland te zien, waaronder twintig die nog niet eerder op een beurs zijn getoond. Onder de noviteiten de Smelne Vlet 42 OK Luxury en de Smelne Vlet 1050 OK Modern Line, de Hollander Trend 32, St.Tropez II en de Serious Yachts Brightly 1260. Ook de fabrikanten van sloepen en vletten zijn ruim vertegenwoordigd wat zich vertaald in een ruim aanbod. Noviteiten hier zijn de Whaly 440 New Classic, Waterspoor 777 Aviator en 711 Open en de Corsiva 880 Classic. Ook voor zeilers is een bezoek aan Boot Holland meer dan de moeite waard. Natuurlijk veel toebehoren maar ook de nieuwe FarEast, de Nautiner Fun 30, de vernieuwde G2, de CooperS650 en de Delphia 24, 29 en 31 zijn te zien.

Iedereen komt aan zijn trekken
Ook degene die niet direct op zoek is naar een nieuwe boot, komt op Boot Holland volledig aan zijn trekken. Op het gebied van toebehoren, accessoires en diensten kent de beurs maar liefst 36 primeurs. Te noemen valt onder meer de nieuwe TMD150i, TMD180t, TMD200ti  dieselmotoren van Timray, de nieuwe branderketel van Kabola, nieuwe motoren en joysticksysteem van Yanmar, nieuwe diesels van Mercury en een verzekering speciaal voor Elektro- & Hybrideboten van Kuiper Verzekeringen. Bijzonder is de Vanclaes boottrailer die op de METS de Dame-Award 2013 kreeg toegekend en waarmee je met droge voeten je boot te water kunt laten. Handig is de Bulblift waarmee je de buitenboordmotor traploos van de hekrailing of spiegel laten zakken tot op waterniveau. Garmin ten slotte komt met zeven primeurs naar Boot Holland waaronder de GMSMAPS 800 en 1000, de echoMap en de Garmin Meteor™ 300.

Eyecatcher
Het Klassiek Paviljoen is twee keer groter dan vorig jaar. Op dit paviljoen veel klassieke jachten, belangenorganisaties, werven en toeleveranciers. Grootste eyecatcher op het Elektrisch Varen Paviljoen is ongetwijfeld de Arviro A10. Dit is de eerste uit een serie van zon-, elektrisch aangedreven motorboten, volledig stil en schoon varend. Gemaakt van onderhoudsvrij aluminium en andere lichtgewicht materialen, met alle comfort van thuis vanwege de grote accucapaciteit en een optimale indeling. De combinatie van een zonnedak en een erg laag energieverbruik maken de boot zelfvoorzienend. De Arviro A10 is door zijn breedte van 2,48 meter trailerbaar en zal door zijn prijs van € 149.000 een breder publiek aanspreken dan de boten die in dit segment tot nog toe op de markt zijn verschenen.

Boot Holland wordt gehouden van vrijdag 7 tot en met woensdag 12 februari in het WTC Expo Leeuwarden aan de Heliconweg 52 in Leeuwarden. 

www.boot-holland.nl

terug