Hutting Yachts anticipeert op de markt

“Veel jachtwerven hebben de afgelopen jaren een afname van ca 80% gezien in de vraag naar nieuwbouw,” zo meldt Hutting Yachts. Volgens Hutting Yachts is het enige raadzame om te doen; niet afwachten maar anticiperen. Door hun refit capaciteiten uit te breiden met onder andere hoogwaardige schilderfaciliteiten kunnen ze naast de nieuwbouw de groeiende markt in gebruikte schepen bedienen.

Veel  jachtwerven in Nederland zijn door de economische crisis ten onder gegaan, mede door een gebrek aan inspelend vermogen. Wanneer verkopen teruglopen komen de nieuwbouw prijzen onder druk te staan. Dit kan ten koste gaan van kwaliteit, service en klanttevredenheid. 

Volgens Tjerk Hutting, eigenaar van Hutting Yachts, is het funest voor je bedrijf om als gevolg van de economische crisis te concurreren door prijsdalingen. “Wij blijven gaan voor kwaliteit en ontwikkeling binnen ons eigen topsegment door het leveren van specifiek maatwerk.”

De verkoop van nieuwbouw schepen is omgeslagen naar een groeiende handel in gebruikte schepen. Hier speelt Hutting Yachts op in door het aanbieden van complete refits. Het kenmerkende van deze refits is de diversiteit aan activiteiten welke nodig zijn om een schip in nieuwstaat te brengen. Het vakkundige team, bestaande uit jachtschilders, timmerlieden, elektriciens en monteurs, zorgt ervoor dat elke vorm van refit en onderhoud op één locatie uitgevoerd wordt.

Door zaken als achterstallig onderhoud, aanpassingen op een net gekocht schip of het verkoopklaar maken van een schip, ontstaat er een behoefte naar kwalitatief hoogwaardige refits. Met name de voorbereidingen aan een schip voor een lange reis vereisen de nodige kennis en ervaring.

Door deze strategische herpositionering is de jachtwerf in Makkum nu veelzijdiger en kan het haar hoogwaardige kwaliteit aan een breder publiek bieden. Ze hebben versterkt waar ze goed in zijn: kwalitatief hoogwaardig vakwerk bieden. Hutting Yachts groeit door te durven veranderen en te anticiperen, zonder haar core business en identiteit te verliezen: Hutting Yachts onderneemt.  

www.hutting-yachts.nl

terug