BioSok voor een schone geurloze bilge

Roschmarine presenteert een nieuw product op de HISWA Amsterdam Boat Show: de BioSok voor een schone, geurloze bilge. De sok absorbeert en ruimt olie en diesel ECO vriendelijk op en is absoluut milieuvriendelijk. Het enige wat u weggooit is de verpakking.

BioSok absorbeert olie en diesel in de bilge en breekt deze vervolgens af met als resultaat water en CO2.

Hoe werkt de BioSok?
Het werkzame bestanddeel PRP ( Petroleum Remediation Product) bevat gemodificeerd bijenwaskorrels en voedingstoffen voor micro-organismen. De olie/diesel bindt zich met het PRP en de micro-organismen voeden zich met de gemorste diesel/olie.

Praktisch in gebruik
De Biosok verwerkt zo goed als alle oliesoorten, is gemakkelijk en snel in gebruik. Plaats eenvoudig de sok in de bilge, zodra de sok leeg is (ongeveer na 6-8 maanden) kan deze weggegooid worden met het huishoudelijk afval.

Gebruiksaanwijzing
Verwijder de plastic zak, fixeer met de bij geleverde lijn de BioSok op een plaats waar deze vrij is van de aanzuigslang van de lenspomp of enig ander bewegend deel. Laat nu de BioSok in de bilge zakken, deze zal vervolgens gaan drijven en de aanwezige olie/diesel absorberen.  De BioSok kan tot zijn 20 keer zijn gewicht aan olie/diesel opnemen. Micro-organisme breken vervolgens de olie/diesel af met als resultaat schoon water en CO2, waardoor de bilge schoon en geurvrij wordt. Wanneer de BioSok zijn werk heeft gedaan, verwijdert men de dok. Deze kan met het huishoudelijk afval worden afgevoerd. Bij schepen groter dan 40 voet / 12 meter gebruikt men 2 zakjes BioSok.

Technisch gegevens
Het werkzame bestanddeel PRP (Petroleum Remediation Product), ontwikkeld door NASA,  bevat gemodificeerde bijenwas korrels en voedingstoffen voor micro-organisme. De BioSok heeft een diameter van 8cm een lengte van 24 cm en weegt circa 230 gram. De sok absorbeert en verwerkt +/- 800 gr. olie/diesel. De bewaartemperatuur is maximaal 27° C. Waarschuwing: Gebruik dit product niet in combinatie met cleaners of andere schoonmaakmiddelen, zij verhinderen opname en afbraak van olie en diesel.

Roschmarine is op de HISWA Amsterdam Boat Show te vinden op standnummer 7.115.

www.roschmarine.nl    

terug