2014 Nominaties ‘HISWA Product van het Jaar’ bekend

De nominaties voor de prijs ‘HISWA Product van het Jaar’ zijn bekend. De vakjury heeft de volgende producten genomineerd voor HISWA Product van het Jaar: Vector Fins Stabilizers, Henri Lloyd Elite Offshore range, Evolution™ Stuurautomaat, BioSok en Secumar Survival. De uiteindelijke winnaar van de prestigieuze prijs wordt bekendgemaakt op de openingsdag van de HISWA Amsterdam Boat Show, die van 5 tot en met 9 maart gehouden wordt in Amsterdam RAI.

De producten die in aanmerking komen voor de titel ‘HISWA Product van het Jaar’ moeten voldoen aan een aantal criteria. Ze moeten onder andere een evident belang hebben voor de watersport en de consumentenmarkt, onderscheidend van karakter zijn en een goede prijs/kwaliteitsverhouding hebben. Bovendien moet het product al op de markt verkrijgbaar zijn. De jury was verrast door de hoge kwaliteit van de inzendingen en de breedte van de product range. Dat maakte deze editie van de verkiezing extra interessant. Uit het grote aantal inzendingen hebben we uiteindelijk vijf in het oog springende producten gekozen, aldus juryvoorzitter Jan Briek, hoofdredacteur van de Waterkampioen.

Vector Fins Stabilizers
De Vector Fins Stabilizers (Side-Power / ASA Boot Electro B.V.) is genomineerd vanwege de kromming van de vinnen. Deze geven de Vector Vinnen een grotere opwaartse kracht waarmee de rolbeweging van het schip effectiever wordt gedempt. Volgens de jury biedt de Vector Fins Stabilizers grote voordelen door het verhogen van de performance en is het product makkelijk in te bouwen door de compactheid.

Henri Lloyd Elite Offshore range
Henri Lloyd Elite Offshore range (Henri Lloyd / Hoorn Maritiem) en is in samenwerking met Gore-Tex tot stand gekomen. De kleding is ontworpen met als voornaamste doel dat het comfortabel moet zitten in combinatie met optimale bescherming. De kleding is dan ook 20% meer ademend en 25% lichter, wat het draagcomfort aanzienlijk vergroot. “Het is een gebruiksvriendelijk pak dat écht voor alle slechte weersomstandigheden inzetbaar is”, aldus de vakjury.

Evolution™ Stuurautomaat
Deze revolutionaire stuurautomaat van Raymarine is zeer eenvoudig te installeren en zelflerend. De beweging van de boot wordt door de stuurautomaat geïnterpreteerd en past automatisch het stuurgedrag hierop aan. Met dit apparaat is het niet nodig ingewikkelde instellingen te doorlopen. De vakjury: “Het product is slim gemaakt en van hoogwaardige, maar desondanks betaalbare kwaliteit.”

BioSok
BioSok (Rosch Marine) is een eco-vriendelijke bilge reiniger. BioSok absorbeert niet alleen olie en diesel in de bilge, maar breekt deze stof ook biologisch af. Het eindresultaat is slechts water en CO2. “Een bijzondere toepassing binnen de watersport. Het product heeft bovendien een goede prijs kwaliteit verhouding”, aldus de jury.

Secumar Survival
Secumar Survival is een automatisch opblaasbaar reddingsvest van Secumar. Het reddingsvest beschikt over een ergonomisch gevormde schouderpartij voor een optimale bewegingsvrijheid. Secumar Survival is zeer geschikt voor lange reizen en door het nieuwe drijflichaam keert men sneller terug in de rugwaartse positie. “Grote winst voor dit vest is het draagcomfort in combinatie met het verbeterde drijfvermogen”, aldus juryvoorzitter Jan Briek.

HISWA Innovatiepaviljoen
In het Innovatiepaviljoen van HISWA 2014 zijn de geselecteerde producten voor de ‘HISWA Product van het Jaar’ verkiezing te bezichtigen. Beursbezoekers kunnen hier tevens meer te weten komen over andere innovaties, trends en marktontwikkelingen. Samen met het InnoSportLab Den Haag en TU Delft worden diverse innovatieve projecten gepresenteerd, waaronder een zeilsimulator die voor het eerst buiten het laboratorium te zien en te gebruiken is door beursbezoekers. Maar ook het nieuwste ontwerp van de draagvleugelboot op zonne-energie van het TU Delft Solar Boat Team.

Over HISWA Amsterdam Boat Show
Op 5 maart 2014 gaat het nieuwe watersportseizoen van start tijdens het grootste watersportevenement van Nederland, de HISWA Amsterdam Boat Show. Met een handige indeling in acht belevingswerelden valt er voor iedere watersporter genoeg te zien en te beleven. HISWA 2014 is van woensdag 5 tot en met vrijdag 7 maart geopend van 11.00 tot 22.00 uur, zaterdag 8 en zondag 9 maart van 10.00 tot 18.00 uur. Wie online kaarten bestelt, krijgt korting en betaalt € 12,50. Voor jongeren tot en met 16 jaar is de toegang gratis.

Meer informatie www.hiswa.nl

 

terug