Yamaha nieuwste generatie F115 – slanker en lichter

De norm die door zijn illustere voorganger is gelegd, gaat nu weer een stap verder met de nieuwe Yamaha F115B buitenboordmotor. Veelzijdig, met een laag eigen gewicht, ruim voldoende vermogen, zuinig en uitermate betrouwbaar. Dankzij het lichtgewicht ontwerp van de F115B kunt u nog meer ontspannen en genieten van uw boot, aangedreven door één van de milieuvriendelijkste en soepel lopende buitenboordmotoren ter wereld.

Niet alleen zijn vooruitstrevende techniek – een 1,8 liter, vier-in-lijn, 16 kleppen, DOHC-motor – is indrukwekkend, maar hij is ook nog eens uitgerust met een keur aan technische en elektrotechnische functies die het varen een stuk aangenamer maken: compatibel met het optionele Yamaha digitale netwerksysteem, Y-COP® anti-diefstalsysteem met afstandsbediening, Power Trim- en Tiltsysteem met groot bereik en een optie voor kantelhoekbegrenzing, om er maar een paar te noemen. De efficiëntie van onze beproefde EFI brandstofsystemen en andere innovatieve verbrandingstechnologieën vormen weer de finishing touch van deze Yamaha-buitenboordmotor.

Technologie waar de wereld op vertrouwt
Of u nu geniet van de opwinding van watersport of liever gewoon heerlijk ontspant op uw boot, kies de buitenboordmotor die perfect bij u past. Elk model in ons assortiment maakt gebruik van de allernieuwste Yamaha buitenboordmotortechnologie, motorconstructies en ingenieuze inlaat- en uitlaatsystemen. Een microcomputer regelt nauwkeurig alle aspecten van het motormanagement, van de mengselsamenstelling tot het verbrandingsrendement en het periodiek onderhoud. Zo bent u altijd verzekerd van optimale prestaties en een gunstig brandstofverbruik. Bovendien dragen onze speciaal ontworpen buitenboordmotoren bij aan het behoud van het milieu, dankzij de toepassing van grensverleggende schone verbrandingstechnologieën, zonder daarbij concessies te doen aan vermogen, prestaties of betrouwbaarheid.

1.832 cc, 4-in-lijn, 16 kleppen, DOHC
De twee in- en uitlaatkleppen per cilinder en de twee afzonderlijk aangedreven nokkenassen zorgen voor een optimale vullingsgraad van de motor, wat weer resulteert in een zeer gunstig brandstofverbruik. Het TCI ontstekingssysteem garandeert daarbij een vlotte start, constante prestaties, een langere levensduur van de bougies en – niet in de laatste plaats – een hoge betrouwbaarheid.

Compact, lichtgewicht ontwerp – ideaal voor upgraden
De veelzijdige F115B heeft de beste vermogen/gewichtsverhouding in zijn klasse. Met slechts 173 kg is hij de ideale keuze voor een breed scala aan activiteiten en biedt hij daarnaast ruim voldoende mogelijkheden voor upgraden.

Belangrijke kenmerken van de YAMAHA F115B:
• Weegt slechts 173 kg en heeft de beste vermogen/gewichtsverhouding in zijn klasse
• Elektronische brandstofinspuiting (EFI) voor schonere, efficiëntere prestaties
• Compatibel met het optionele Yamaha digitale netwerksysteem
• Variabel sleeptoerentalsysteem – voor ontspannen cruisen
• Y-COP® anti-diefstalsysteem met afstandsbediening
• 35 A krachtige dynamo – daardoor extra startvermogen
• Ondiepwaterstand voor veilig manoeuvreren in ondiep water
• Ook met linksom draaiende propeller leverbaar

www.yamaha-motor.nl

terug