Yamaha kondigt WaveRunner modellen voor 2014 aan

De WaveRunner modellen van Yamaha domineren al jaren op het water. Vooral de ijzersterke combinatie van plezier en kwaliteit laat actieve watersporters genieten van de techniek van Yamaha. Daarbij worden de praktische aspecten zeker op zaken als brandstofverbruik, comfort en bergruimte. niet uit het oog verloren. Daarnaast is de betrouwbaarheid van Yamaha legendarisch.

Yamaha heeft voor het modeljaar 2014 onder anderen twee nieuwe modellen en introductie van de krachtigste motor ooit in een Yamaha WaveRunner, de Yamaha Super Vortex High Output (SVHO™).

De FX SVHO® serie – Gemaakt voor het échte avontuur
De FX SVHO® en de FX Cruiser SVHO® zijn de krachtigste en meest opwindende WaveRunner modellen, en uitermate geschikt voor een dynamische en sportieve tocht. De nieuwe supercharged motor is circa 20% krachtiger en heeft een verbeterde koeling, efficiëntere inlaat en een sterkere inwendige constructie. De nieuwe, grotere Hyper-Flow jetpomp zet deze kracht om in een verbluffende acceleratie, en de elektronische brandstofinjectie (EFI) zorgt voor een soepele en efficiënte vermogensafgifte. De lange, elegante romp en het dek zijn vervaardigd van Yamaha’s unieke NanoXcel®, dat ongeveer 25% lichter is dan conventionele materialen. Hierdoor is de FX SVHO® uiterst wendbaar en tegelijkertijd zeer zuinig. Het doordachte rompontwerp biedt daarnaast ook meer ruimte en stabiliteit, extra opbergruimte en nog meer comfort.

De FZR® – Gemaakt voor opwindende soloprestaties
Met zijn lichtgewicht NanoXcel® romp en nieuwe supercharged 1812cc-motorblok is de FZR® een veelzijdige en opwindend snelle cruiser. Niet alleen geeft de FZR® uw prestaties een verfrissend nieuw niveau, hij biedt ook luxe en veelzijdigheid, met onder meer een sportieve gepolsterde zitting. Daarmee is het tevens voor twee personen een uiterst capabele, supersnelle cruiser. De combinatie van de lichtgewicht NanoXcel® romp en het nieuwe supercharged motorblok maakt van de FZR® de ultieme sportmachine. De complexe nieuwe motor wordt gecombineerd met een nieuwe Ø160 mm 8-schoepen pomp, nieuwe stabilisatoren, een nieuw stavlak en een nieuw inlaatrooster met invoer vanaf de bovenzijde. Hierdoor kleeft de FZR® als het ware aan het water bij scherp draaien op hoge snelheden. En dankzij de unieke telescopische verstelling van de stuurkolom kunt u moeiteloos kiezen tussen voorover leunen of rechtop zitten.

De FZS® – De perfecte mix voor elke watersportliefhebber
Hoewel de FZS® is ontworpen voor de sensatie en opwinding van sportieve soloritten, is de veelzijdige en luxueuze 3-zits FZS® ook een eersteklas machine om snel mee te cruisen. Dankzij de geavanceerde NanoXcel® romp is de FZS® één van de lichtste in zijn klasse, dit in combinatie met het enorme vermogen van de volledig nieuwe krachtige High Output 1821cc Super Vortex-motor, een sensationele acceleratie en een indrukwekkende topsnelheid. De ronde kiel en de geavanceerde boegvorm brengen het bochtengedrag, de besturing en het vaarcomfort op een ongekend hoog niveau. Dankzij het slimme telescopische stuursysteem kunt u snelle bochten nemen in de klassieke vooroverleunende houding of uw houding in een oogwenk aanpassen om in ruw water rechtop zittend te kunnen varen.

www.yamaha-motor.nl

terug