Inschrijving helikoptervlucht Blauwestad gestart

Opnieuw is het mogelijk om tijdens het WaterWeekend Blauwestad een helikoptervlucht te maken boven het Oldambtmeer en Blauwestad. Vorig jaar waren de vluchten vanuit Beerta binnen mum van tijd volgeboekt. De vluchten duren tien minuten en kosten in de voorverkoop 35 euro. Opgeven is nu al mogelijk. Het weekend wordt op zaterdag 28 en zondag 29 juni 2014 gehouden in de havens van Beerta, Midwolda, Blauwestad en Winschoten.

De organisatie van het WaterWeekend Blauwestad heeft al weer een aardig programma in elkaar gedraaid. Zo komt de internationale zonnebotenrace, DONG Solar Challenge, naar Blauwestad. De proloog, een sprint en de eerste etappe vinden op het Oldambtmeer plaats. De zonnebotenrace wordt normaal gesproken in Friesland gehouden, maar dit jaar komen de deelnemers voor het eerst naar  de provincie Groningen.

In Midwolda vinden allerlei watersportactiviteiten plaats waaronder gratis zeil- en surfclinics. In de havens in Beerta zijn er diverse kinderattracties, demonstraties en er treden artiesten op. Op het Beesterdiep is er, net als tijdens voorgaande edities, een boottocht langs de oevers met vrolijke optredens. In Winschoten is een drakenbootrace. De organisatie is nog op zoek naar standhouders met oude scheepsambachten.
 
Opgeven helikoptervlucht via speeltuinbeerta@kpnplanet.nl.

 

terug