Het WaterEvent viert eerste lustrum

Op 11, 12 en 13 april 2014 vindt het eerste lustrum plaats van Het WaterEvent in Blokzijl. Het WaterEvent is een jaarlijks terugkerend evenement rondom de nautische beleving van WaterReijk, de IJsseldelta en het Vechtdal. De organisatie is bezig met uitbreiding van het evenement met een klassieke botenshow in Vollenhove. Ook dit jaar is het programma gevuld met diverse  presentaties van de Yachtcharterbedrijven, sloepen, watersport, –en toeristische organisaties en bovendien met de eerste in-water-boatshow van het seizoen.

Foto: H. Slokker

“Tijdens dit evenement kunnen we boten in hun natuurlijke omgeving presenteren. Dat geeft een  mooiere beleving dan een reguliere beurs’’, legt René Jorna namens de organisatie van het WaterEvent uit. In het tweede weekend van april zal de havenkolk van het voormalige Zuiderzee stadje Blokzijl weer vol liggen met nieuwe en gebruikte schepen en sloepen. Er is een divers activiteitenprogramma voor jong en oud met muziek, demonstraties, botenshows en aandacht voor lifestyle en beleving van de watersportregio’s WaterReijk, IJsseldelta en het Vechtdal.

Gebiedspromotie
Het evenement heeft de afgelopen vijf jaar landelijke bekendheid gekregen. Hierdoor komen liefhebbers van boten en het Overijssels water uit het hele land op dit 3-daagse evenement af. Naast boten, profileren ook de Overijsselse toeristische regio’s zich met streekproducten en toeristische informatie.

Boot Holland
Het WaterEvent wordt 7 t/m 12 februari ook gepromoot op Boot Holland in Leeuwarden. Met ruim 35.000 bezoekers geeft deze botenbeurs, de organisatoren en promotiemedewerkers van Het WaterEvent de gelegenheid  het event landelijk onder de aandacht te brengen en vele uitnodigingen te verspreiden.

terug