Dauntless: stijlvolle rondspant voor de avontuurlijke toervaarder

Met een hypermodern en toch klassiek jacht levert De Gier Maritiem wederom een waar huzarenstukje: een comfortabel, robuust en stijlvol schip dat bovendien zeewaardig, veelzijdig en zeer eenvoudig in gebruik is. En gezien het bijzonder chique afwerkingsniveau op alle fronten is dit rondspanten waterwonder heel reëel geprijsd. Het ultieme jacht dus, leverbaar in 45, 50 en 60 voet.

Enorme actieradius
Zeewaardig en daarom prima toegerust voor de oversteek naar Engeland, een trip naar de Oostzee of verdere oorden. De Dauntless is eveneens zeer geschikt voor een tocht door de Europese binnenwateren dankzij een relatief geringe diepgang en bescheiden kruiphoogte. Deze elegante verschijning heeft daarmee een enorme actieradius.

Klassieke lijnen
Fraai is dat de relatief rechte flanken van de romp met daarin de strakke ramen in het achterschip overgaan in een zachte ronding. Hetzelfde geldt voor de opbouw, maar dan tegenovergesteld met achter strak en voorin rond. Goed bedacht is de zit voor op het laagste deel van de opbouw. Ook rond van vorm, maar dan aan alle zijden, is het dak met een oversteek zowel voor als achter. Eyecatcher is het panoramaglas dat vanuit de stuursalon rondom uitzicht biedt.

Breed pakket aan opties
Zo kunt u er voor kiezen om dek, salon en kombuis op één niveau te realiseren, zodat het aantal hoogteverschillen zo klein mogelijk wordt. De salon en het achterdek zijn sowieso gelijkvloers. Ook kunt u zelf kiezen hoeveel gastenhutten en badkamers u aan boord wilt. Benedendeks is er bijvoorbeeld ruimte voor twee gastenhutten met badkamer en een eigenaarshut met deels vrijstaand bed, badkamer en toilet. Maar er is ook een indeling denkbaar met een centraal gelegen eigenaarshut en één gastenverblijf.

Vaarcomfort
De ruime machinekamer bevindt zich onder het achterdek, zodat u aan boord een minimum aan motorgeluid ervaart. In de machinekamer is tevens een opbergruimte en een laadpunt voor elektrische fietsen. Eveneens handig: alle systemen aan boord zijn ook zonder ervaring eenvoudig te bedienen mede dankzij de boegschroef welke standaard aanwezig is. Voor het manouvreergemak is de hekschroef een optie. De geluids- en trillingsarme constructie zorgen voor maximaal vaarcomfort tezamen met het ergonomische onderwaterschip en de zuinige motor.

Technisch gegevens Dauntless 45:
– afmetingen (lxb) 13,50 (over alles) x 4,50 meter.
– diepgang: 1,35 meter
– waterverplaatsing: 21 ton
– motorisering: Perkins 148 pk
– inhoud watertank: 1.000 liter,
– inhoud brandstoftanks: 1.500 liter
– inhoud vuilwatertanks: 750 liter zwart water en 750 liter grijs water.
Prijs op aanvraag.

www.degiermaritiem.com

terug