Goos Watersport in Grou HISWA Opleidingsbedrijf van het jaar

Goos Watersport is het HISWA Opleidingsbedrijf van het Jaar 2013. Tijdens een feestelijke uitreiking bij HISWA in Amsterdam koos de jury unaniem voor Goos Watersport als winnaar. Goos is een veelzijdig watersportbedrijf. Het  biedt leerling-werknemers (stagiairs) een contextrijke leeromgeving met veel uitdaging.

De jury koos Goos Watersport omdat opleiden hoog in het vaandel staat bij het bedrijf. Eigenaar Klaas Goos treedt zelf ook op als praktijkopleider. Regelmatig gaat hij met het team een avond de werkplaats in om kennis en vaardigheden te delen volgens het principe learning-on-the-job. Op die manier hoeft een opleiding niet veel geld te kosten, terwijl het bedrijf optimaal rendement haalt uit het uitwisselen van kennis en ervaring.  Verder volgen medewerkers regelmatig een training, bijvoorbeeld  van dealers. Daarnaast besteden ze tijd aan bijzondere projecten en innovaties. Goos Watersport is een allround watersportbedrijf met acht medewerkers. Alle disciplines zijn in huis zoals jachtbouw, jachtservice, zeilmakerij, verhuur van ligplaatsen en winterstalling.
De verkiezing

HISWA Vereniging en Kenwerk benadrukken met de jaarlijkse verkiezing Opleidingsbedrijf van het Jaar in de Watersportindustrie de noodzaak van het opleiden van (jonge) medewerkers in de branche. De instroom van technisch gekwalificeerde medewerkers vraagt continu aandacht. Het is belangrijk dat alle watersportbedrijven hieraan hun steentje bijdragen. Bedrijven die net iets meer dan gemiddeld doen komen in aanmerking voor de prijs.

Jury
De jury van de jaarlijkse verkiezing HISWA Opleidingsbedrijf van het Jaar bestond dit jaar uit Angelique Remkes van Kenwerk, Herbert van Oord van HISWA Vereniging, Meinte Visser van ROC Friese Poort en Jan Yben van Ottenhome Heeg (winnaar 2012). Zij voerden bij alle genomineerde bedrijven een audit uit. De jury beoordeelde de bedrijven op een aantal criteria: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. Volgens de jury staat Goos Watersport model voor het MKB-bedrijf in de watersportindustrie. Het bedrijf laat zien  hoe je met veel enthousiasme kunt werken aan profesionalisering van zowel bedrijf als medewerkers. De jury koos daarom unaniem voor Goos Watersport als winnaar. Daarnaast waren nog twee bedrijven genomineerd: JFT Watersport en Boot Akkrum.

JFT Watersport
JFT is een klein modern familiebedrijf met een jachthaven en jachtverhuur, geleid door Fokko & Emily Terpstra. Deze bestaan uit kajuitzeilboten, open zeilboten en sloepen. Het bedrijf kenmerkt zich door een zeer open bedrijfsvoering.

Boot Akkrum
Bij Boot Akkrum werkt een team van elf medewerkers aan de in- en verkoop en het onderhoud van nieuwe en gebruikte open boten, buitenboordmotoren en boottrailers. Het bedrijf is een echt familiebedrijf en kent een gemoedelijke sfeer. Het bedrijf bood het afgelopen jaar onderdak aan veel leerling-medewerkers van verschillende opleidingen. Werknemersvaardigheden krijgen grote aandacht bij Boot Akkrum.  

www.hiswa.nl

terug