Friesland groots op Boot Düsseldorf 2014

De vertegenwoordiging van toeristische ondernemingen uit Friesland op ’s werelds grootste watersporttentoonstelling Boot in Düsseldorf (18-26 januari 2014) is groter dan ooit. Het bureau voor toerisme Friesland Holland heeft in hal 14, waar de vaarvakantiebeurs wordt gehouden, een plein gehuurd van 2.000 vierkante meter. Daar presenteren zich negen zeilscholen rondom een waterbassin met reusachtige ventilatoren, een twintigtal bootverhuurbedrijven, vijf zeilrederijen en lokale toeristenbureaus. Ook het provinciale marketingbureau Beleef Friesland is in 2014 weer van de partij na een afwezigheid van twee jaar.

De blikvangers op het Friesland Holland-plein zijn een nieuw dertien meter lange charterjacht van het Sneker jachtbouwbedrijf Aquanaut Yachting Holland, een Lemsteraak van Heech by de Mar en een Bénéteau zeiljacht van Ottenhome Heeg uit Heeg, vier zeilboten en een zeilsimulator van Zeilscholen.nl uit Woudsend. Het luxe motorjacht van Aquanaut en een nieuwe snelle Brisling open zeilboot met reclame voor Sneek accentueren de aanwezigheid van de stad Sneek en Sneker jachtverhuurders. Sneek Promotion bemant de Sneek-stand.

Internationale samenwerking
Het stalen motorjacht van Aquanaut ondersteunt ook de deelname van de nieuwe jachtverhuurorganisatie Aquanaut Yachtcharter International met partners als Yachtcharter Römer in Buchholz-Müritz in Oost-Duitsland, Yachtcharter De Brekken in Lemmer, Aquanaut Yachtcharter in Sneek en de Stichting Aangepaste Watersport Friesland (SAWF, rolstoelvriendelijke Aquanaut Euopean Voyager). Zij sluiten zich als Aquanaut-verhuurders aan bij Boat Charter Holland, de bootverhuurpromotieorganisatie van het Friese bureau voor toerisme.

Aquanaut Yachtcharter International en andere merkgeoriënteerde formules, zoals Doerak Yachtcharter International, zijn door Friesland Holland ontwikkeld om de verkoop en verhuur van Friese jachten in Europa te bevorderen. Custom built staaljachtbouw, jachtbouw volgens wensen van de opdrachtgever, is een typisch Friese bedrijfstak en wereldwijd uniek. Het is voor de Friese economie van grote betekenis.  

Info:
www.frieslandholland.nl 

terug