Elling voert in maart 2014 met de E4 een kenterproef uit

Naar verwachting zal de Elling E4 het eerste luxe motorjacht ter wereld zijn dat een kenterproef zal doorstaan.

Neptune Marine Shipbuilding Uit Aalst (Gld) is de producent van de luxe Elling Motorjachten. Deze jachten zijn voorzien van het prestigieuze CE Categorie A label. Dat de Elling dit CE categorie A label verdient, heeft de werf in 2008 reeds aangetoond door met drie van deze 15 meter motorjachten in 16 dagen non stop de Atlantische Oceaan over te steken. Nu zal Neptune Marine met een kenterproef aantonen dat de Elling ook werkelijk de veiligheid biedt van een reddingsboot.

Op 29 maart 2014  wordt een kant en klare Elling E4 in bijzijn van de internationale pers ondersteboven getrokken, exact op de manier waarop een offshore reddingsboot normaal getest wordt.

Na deze Kenterproef zal de 425 PK sterke Cummins motor worden gestart en zal de Elling een rondvaart maken op topsnelheid van 18 knopen.

De test Elling is een gewone boot uit de productie en is niet special geprepareerd voor de test. De Elling is volledig afgebouwd en voorzien van alle apparatuur zoals:  een 7 kW generator, centrale verwarming, een wasmachine, een vaatwasser, twee toiletten en douches en de volledige luxueuze meubelen. Het enige dat uit de boot gehaald is, zijn een aantal vloerluiken, die mogelijk schade zouden aanbrengen als zij naar beneden vallen.

www.elling-yachting.com

terug