Vanclaes genomineerd voor DAME-award 2013

Vanclaes, de moderne generatie boottrailer van Nederlandse topkwaliteit, innovatief en gunstig geprijsd, is genomineerd voor de DAME Design Award METS 2013.

De dit voorjaar door de Alphense trailerbouwer Vanclaes op de HISWA Amsterdam Boat Show succesvol geïntroduceerde wereldprimeur, de volledig nieuwe en uiterst innovatieve boottrailer, is genomineerd voor de DAME Design Award METS 2013.
Dit najaar kunnen de watersportprofessionals deze spraakmakende Vanclaes boottrailer zien op de METS 2013, van 19 tot 21 november in de Amsterdamse RAI.

Innovatieve boottrailer
Vanclaes heeft in samenwerking met de TU Delft het fenomeen ‘boottrailer’ wetenschappelijk onderzocht en opnieuw uitgevonden. Zo is de lierpaal, als enige ter wereld, volledig wetenschappelijk berekend en gebouwd.
Dankzij de ver doorgevoerde, unieke modulaire bouw, een flink aantal patenten en moderne technieken als CNC gestuurde laser- en watersnijders bij de productie wordt toegepast, zijn de bouwkosten aantrekkelijk laag.
Deze opmerkelijk lage constructiekosten maken het mogelijk, ondanks de toepassing van hoogwaardige onderdelen, materialen en afwerkingen zoals elektrolytische verzinkingen, KTL bewerkingen en poedercoating, de trailer uiterst concurrerend in de markt te zetten.

De Vanclaes boottrailer heeft met dit design, de moderne ‘look’ en het hoogst innovatieve karakter terecht de aandacht van de jury van de DAME Design Award METS 2013 op zich weten te vestigen.

Ook commercieel innovatief
Vanclaes gaat vergaande samenwerkingen aan met haar Brons, Silver of Gold “Business Partners”, de watersportbedrijven.
De Business Partner heeft een opvallend nieuw product en wordt in het verkoopproces ondersteund met professionele marketing tools en een functionele online omgeving.
‘Face-to-face’ ondersteuning is er vanuit het Vanclaes ‘Experience Center’ in Alpen aan de Rijn, waar de Business Partner zijn klanten alle ins-and-outs van de Vanclaes boottrailers kan laten zien. Door dit alles heeft Vanclaes ondanks de economische crisis een voortvarende start gekend met inmiddels een reeks van trotste Vanclaes eigenaren.

Vanclaes versus conventioneel
Vanclaes: “Een boot op een trailer vervoeren, is niet nieuw. Wel nieuw zijn onder andere het speciaal ontwikkelde –gepatenteerde– laad- en lossysteem, het loopbordes rondom de boot die op de trailer ligt, zodat je geen natte voeten krijgt, de speciale waterdichte en in het chassis geïntegreerde led verlichting in plaats van de gebruikelijke lichtbalk, waterproof schijfremmen, waterdichte, oliegevulde lagers en hijsogen die vastgelast zijn aan de constructie. Al deze innovaties maken deze trailer met recht de nieuwe generatie boottrailer.”
De consument kan nu kiezen voor een nieuwe, betere en andere boottrailer en vandaar het motto ‘Vanclaes versus conventioneel’.

Voor meer informatie zie: www.vanclaes.com

terug